Belediye’den TÜRÇEV’e destek

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı yöneticilerinin kendisine ziyaretinde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Mavi Bayrağın turizmde kalite ve güvenirliği artırdığını belirterek, TÜRÇEV’in bilinçlendirme...

Belediye’den TÜRÇEV’e destek

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı yöneticilerinin kendisine ziyaretinde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Mavi Bayrağın turizmde kalite ve güvenirliği artırdığını belirterek, TÜRÇEV’in bilinçlendirme çalışmalarında destek olacaklarını söyledi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Genel Müdürü Erol Güngör ve Muğla İl Koordinatörü Gürcan Kaya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Genel Müdürü Erol Güngör, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) 1993 yılında, Turizm Bakanlığı önderliğinde, Mavi Bayrak Programı'nın ülkemizde de başlatılabilmesi amacı ile kurulduğunu, turizmde gelişmiş olan ülkelerde yaygınlaşmaya başlayan, sağlıklı yüzme suyu, donanımlı plaj ve iyi bir çevre yönetimi ile çevre bilinçlendirme etkinlikleri düzenleyen bir vakıf olduğunu söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Mavi Bayrak’ın plajlarda ve marinalarda güveni temsil ettiğini, Muğla’da bu plajların ve marinaların gerekli çalışmalar yapılarak arttırılması gerektiğini söyledi. Başkan Gürün; “ Muğla, denizi, ormanları, doğal güzellikleri, 1480 km kıyı şeridiyle ülkemizin turizminde önemli bir paya sahip. Uluslararası bilinirliği olan Mavi Bayrak sahibi plajlar, marinalar turizmde güvenilirliği, kaliteyi, tercih edilmeyi arttıracaktır. Muğla Büyükşehir Belediyesi görev ve yetki alanı içinde yapacağı çalışmalar ve hizmetler ile Muğla’da turizmin gelişmesine her zaman katkı sağlayacaktır.” dedi. Ziyaretleri için Türkiye Çevre Eğitim Vakfı yetkililerine teşekkür eden Başkan Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Bayrak programı kapsamında, çevre yönetimi ve çevre bilinçlendirme etkinliklerinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na destek vereceğini söyledi.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın(FEE) koordine ettiği, 70 ülkenin üye olduğu ülkemizde de Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen, belirli kriterlere sahip plaj, marina ve yatlara verilen Mavi Bayrak’a, Muğla’da 89 plaj, 7 marina, 6 yat sahip.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.