Belceğiz Plajında ‘platform’ krizi son buldu

Dünyaca ünlü Belceğiz Plajı'na özel bir şirket tarafından yapılan platform Fethiye’de krize yol açmıştı. Fethiye Belediyesi kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldığı o platform, işletmeci firma tarafından sabaha...

Belceğiz Plajında ‘platform’ krizi son buldu

Dünyaca ünlü Belceğiz Plajı'na özel bir şirket tarafından yapılan platform Fethiye’de krize yol açmıştı. Fethiye Belediyesi kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldığı o platform, işletmeci firma tarafından sabaha karşı kaldırıldı. Kriz tatlıya bağlandı.

Muğla Valiliği'nce geçen yıl Nisan ayında yapılan ihale sonucu Belceğiz Plajı’ndaki büfe, kafeterya, şemsiye ve şezlong işletmesi işini özel bir firma aldı. İhale öncesinde Muğla Valiliği’ne bağlı bir şirket tarafından kurulmuş olan platformlar, ihaleyi alan yeni firma tarafından da kullanıldı. Kış döneminde kumsalın yürüyüş yoluyla birleştiği noktaya çekilen platformla ilgili paraşüt pilotları, çevreciler ve esnaflar şikayette bulundu. Fethiye Belediyesi de birkaç gün önce platformun yıkılmasına karar verdi. Bu karar üzerine kaldırılması beklenen platform, işletmeci firma tarafından denize doğru 25 metre daha kaydırılarak plajın ortasına yeniden inşa edildi. Durumdan haberdar olan yaklaşık 70 çevreci önceki gün plaja giderek eylem yaptı. Platformun kaldırılmasını isteyen çevreciler Ölüdeniz Jandarma karakol Komutanlığı ve Fethiye Belediyesi’ne yeniden şikayette bulundu.

Bölge halkından belediyeye teşekkür

Fethiye Belediyesi platform için yeniden yıkım kararı aldı ve platformun yıkılacağını işletmeci firmaya bildirdi. Bugün sabah saatlerinde Belceğiz Plajı’na gelen ekipler platformun işletmeci firma tarafından geceden kaldırılmış olduğunu gördü. Platformun kaldırılması için eylem yapıp şikayette bulunan paraşüt pilotları, çevreciler ve bölge esnafları bugün yeniden Belceğiz Plajı’nda toplanarak yıkım kararı veren Fethiye Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.