Beğenç ismi yaşatılacak

Fethiye'nin yetiştirdiği en önemli sosyologlardan biri olan, Türk Dil Kurumu ödüllü, basın şeref kartı sahibi Gazeteci Yazar Cahit Beğenç 19. ölüm yıldönümünde İncirköy'deki mezarı başında anıldı. Beğenç’in eserleri...

Beğenç ismi yaşatılacak

Fethiye'nin yetiştirdiği en önemli sosyologlardan biri olan, Türk Dil Kurumu ödüllü, basın şeref kartı sahibi Gazeteci Yazar Cahit Beğenç 19. ölüm yıldönümünde İncirköy'deki mezarı başında anıldı. Beğenç’in eserleri yanı sıra dilimize yani Türkçe’mize verdiği değerden dolayı kendisi için çok farklı bir yerde olduğunu ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cahit Beğenç ismiyle İncirköy’e bir vakıf yapmak istediklerini söyledi.

İncirköy Mezarlığı'nda düzenlenen anma programına Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, Cahit Beğenç'in eşi Melahat Beğenç, Fethiyeli yazarlar ve akrabaları katıldı. Cahit Beğenç’in hayatı hakkında bilgiler veren Yazar Sadettin Yalçın, “Beğenç İncirköylü’dür. Kitaplarını okursanız, İncirköy dilini de kitaplarına yansıttığını göreceksiniz. 30’a yakın eser çıkartmış, bilge bir kişidir. Beğenç’i rahmetle anıyorum” dedi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.