Beçin Kalesi’nden tarih fışkırıyor

Milas ilçesi Beçin mahallesindeki Beçin Kalesi'nde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında sırasında tarihi hamam bulunduğu. Hamamın 15. Yüzyıla ait olduğu tahmin ediliyor.Beçin Kalesi'nde Milas Müze Müdürlüğü tarafından...

Beçin Kalesi’nden tarih fışkırıyor

Milas ilçesi Beçin mahallesindeki Beçin Kalesi'nde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında sırasında tarihi hamam bulunduğu. Hamamın 15. Yüzyıla ait olduğu tahmin ediliyor.

Beçin Kalesi'nde Milas Müze Müdürlüğü tarafından yürütülen çevre düzenlemesi çalışmaları sırasında 15.yüzyıla ait olduğu tahmin edilen tarihi bir hamamın kalıntıları ortaya çıktı. Çevre düzenleme çalışmaları durdurularak, müdürlük tarafından kurtarma çalışmaları başlatılacağı bildirildi.

Milas Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bir kısmı ortaya çıkarılan tarihi yapının, kaledeki ikinci hamam olduğunu bildirdi. Özbey, kurtarma kazılarında bazı metal tarihi eserlerle bir metal kap ve 4 sikke bulunduğunu, eserlerin Milas Müze Müdürlüğüne teslim edildiğini kaydetti.

Beçin Kalesi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer aldığını belirten Özbey, "Kaledeki düzenleme projesi, Muğla Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Proje, İzmir Rölöve Anıtlar Kurulu tarafından da ihale edildi" dedi.

Beçin Kalesi'nde ziyaretçilerin gezebilmeleri için ihtiyaca cevap verebilecek bir takım üniteler yapılması için çalıştıklarına işaret eden Özbey, "Kalede bir ziyaretçi merkezi kurulacak. Arkasından ticari üniteler ve modern bir gişe ile mekanların gerçekleştirilmesiyle çalışmalar son bulacak" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.