Bayrağı göndere başkan çekti

Milas ilçesine bağlı Beçin Beldesinde bulunan Menteşe Beyliğine başkentlik yapmış Beçin Kalesinde yaklaşık 3 ay önce çelik halatın kopması sonucu indirilen Türk Bayrağı kurulan iskele vasıtasıyla yenilenen çelik halat bağlanması...

Bayrağı göndere başkan çekti

Milas ilçesine bağlı Beçin Beldesinde bulunan Menteşe Beyliğine başkentlik yapmış Beçin Kalesinde yaklaşık 3 ay önce çelik halatın kopması sonucu indirilen Türk Bayrağı kurulan iskele vasıtasıyla yenilenen çelik halat bağlanması ile Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı tarafından bizzat göndere çekildi.

Beçin Beldesinde bulunan tarihi Beçin Kalesi’ne belediye tarafından dikilen 25 metre yükseklikte 54 metrekare genişlikteki Türk Bayrağı bağlı bulunduğu çelik halatın kopması nedeni ile yaklaşık 3 aydır yeniden göndere çekileceği günü bekliyordu.

Milas Kargıcak Köy Muhtarı ve Tes İş Sendikası Yatağan Şubesi Yönetim Kurulu üyesi İsmail Demir ve Yusuf Keleş’in de girişimleri ile önceki gün yaklaşık 25 metre’ye kurulan iskele ile yenilenen çelik halat hem belediyeyi büyük bir maliyetten kurtarırken hem de bir süredir indirilerek bekletilen Türk Bayrağının yeniden şanlı dalgalanışını sağlamış oldu. Çalışmalara Beçin Belde Belediye Başkanı Mehmet Balcı da bizzat katılarak işçilere yardımda bulundu.

Belde sakinlerinin yanı sıra Milaslı vatandaşlarında birçok kez kendilerini aradığını belirten Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı, “Bugün dostlarımızın da desteği ile bayrağımızı yeniden göndere çekmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 14. yüzyıldan bu yana dimdik ayakta duran ve Milas tarihinde önemli bir yeri bulunan Beçin Kalesi’ne küçük bir bayrak yakışmıyordu. Biz de bu düşünceyle harekete geçtik ve hayalimizdeki dev bayrak için bazı bayrak firmalarıyla görüşmeye başladık. Sonunda 2007 yılında 23 bin YTL’ye bir firmayla anlaştık ve gördüğünüz gibi bayrağımızı nihayet göndere dikebildik. Ancak uzun süredir şanla dalgalanan bayrağımız bakım çalışmaları sırasında yeniden göndere çekilirken halatının kopması sonucu bayrak bir süredir yeniden göndere çekileceği günü bekliyordu. Ancak maliyeti oldukça yüksek olan bu yenilenmeyi ilk etapta yapamasak da dostlarımızın da desteği ile yerel imkânlarla yaptık” dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.