Bayırbucak Türklmenleri için Un toplanıyor

Muğla Memur-Sen ve İHH, Bayırbucuk Türkmenleri için 18 Şubat tarihine kadar sürecek olan Un Kampanyası başlattı.Muğla Memur-Sen ve Muğla İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) öncülüğünde Muğla Hayrat Vakfı,...

Bayırbucak Türklmenleri için Un toplanıyor

Muğla Memur-Sen ve İHH, Bayırbucuk Türkmenleri için 18 Şubat tarihine kadar sürecek olan Un Kampanyası başlattı.

Muğla Memur-Sen ve Muğla İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) öncülüğünde Muğla Hayrat Vakfı, Muğla İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, MİMDER, Erbakan Vakfı, MÜSİAD, Hak İş, Muğla Üniversiteliler Gelişim Gurubu’nun paydaş tüm STK’larının katkılarıyla ‘Merhamet TIR’ları Yola Çıkacak, Bayırbucak’a Ulaşacak’ sloganıyla yeni bir yardım başlatıldı.

Muğla İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Sebahattin Akkır, “Memur-Sen ve Muğla İHH olarak her birini medeniyet paydaşı olarak gördüğümüz sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz için un yardım kampanyası başlattık. Bayırbucak’ta Rusya’nın misket bombalarıyla, sortileriyle hayatı çekilmez hale getirmesine karşı onların yanlarında olacağız. Tüm sivil toplum kuruluşlarıyla Türkmen kardeşlerimizin yanındayız. Bize düşen elimizden gelen gayreti göstermektir. Suriyeli Türkmen’lerle hem din kardeşliği, hem de soydaşlık gibi iki büyük bağımız var. Bu bağın kopmaması ve daha da kuvvetlenmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Bugün yapacak olduğumuz yardımlara Türkmen kardeşlerimizin ihtiyacı var. Bayırbucak’ta çadırlar içerisinde, direniş gösteren mücahitler içerisinde sıcağı unutan ekmeği unutan insanların varlığını biliyoruz. Zorlu kış şartlarında zor durumda olan Bayırbucak Türkmenlerine tüm vatandaşlarımızın bir torba un ile destek olmasını bekliyoruz. 18 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecek un yardımı kampanyasına isteyen vatandaşların katılabilecektir. Bir torba un bedeli 80 TL’dir. Bağışçıların ayni yardımlarını makbuz karşılığında Muğla Endüstri Meslek Lisesindeki depoya bırakabilirler. Nakdi yardımlarını ise Muğla Ziraat Bankası Şubesi Muğla İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği İBAN No:TR20 0001 0002 0169 8443 7550 01 nolu hesaba bağış yapabileceklerdir” dedi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.