Bayır Barajı Sulama Birliği kuruluyor

Bayır Belediyesi ve halkı Bayır Barajı Sulama Birliği’nin kurulması için itaraz ve talep dilekçelerini DSİ’ye verdiler.Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban ve bir grup vatandaş DSİ 21. Bölge Müdürlüğünce Bayır Beldesinde...

Bayır Barajı Sulama Birliği kuruluyor

Bayır Belediyesi ve halkı Bayır Barajı Sulama Birliği’nin kurulması için itaraz ve talep dilekçelerini DSİ’ye verdiler.

Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban ve bir grup vatandaş DSİ 21. Bölge Müdürlüğünce Bayır Beldesinde yapılan Bayır Barajı Sulama Tesisinin Kazan Göleti Sulama Birliğine devri konusunda itiraz ve Bayır Barajı Sulama Birliği Kurulması hakkındaki dilekçelerini toplu olarak Bölge Müdürlüğüne sundular.

Bayır Barajı Sulama Tesisinin kurulacak Bayır Barajı Sulama Birliğince işletilmesi için Birlik kuruluş dosyasını 07.09.2012 tarihinde DSİ 213. Şube Müdürlüğüne sunduklarını belirten Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban “Bayır Barajı Sulama Birliği kurulması için dosyamızı Muğla DSİ 213. Şube Müdürlüğüne sunduktan sonra bizler olumlu bir haber beklerken bazı yerel gazetelerde Bayır Barajı Sulama Tesisinin, Kazan Göleti Sulama Birliğine devrinin yapıldığına ilişkin haberler yer aldı. Bizler böyle bir devrin yapılmasının mümkün olmadığını çünkü; Bayır Barajı ile Kazan Göletinin sulama alanlarının ve su kaynaklarının farklı olduğu, sulama alanlarının hiçbir noktada kesişmediğini hatta sulama alanları arasında sulanmayan binlerce dönüm arazi, Akgedik ve Yenikarakuyu Köylerinin bulunduğunu, yetişen ürünlerin bile farklı olduğunu her platformda dile getirdik.

Bayır Barajının sulama alanı 3400 dönüm, eskiden kullandığımız büyük kanal, kuruağaç kanalı ve sulama kuyularından toplam 7000 dönüm arazi belediyemizin yönetiminde sulanabiliyordu, şimdi ilk mahalli idareler seçimlerinde belediyemiz kapanacak Bayır Barajından sulanamayan 3600 dönüm arazinin işletilmesi kim tarafından yönetilecek bu büyük bir sorun, sıkıntılarımızın çözümünün en kolay yolu Bayır Barajı Sulama Birliğinin kurulması ve Bayır Barajı Sulama Tesisi ile Belediyemiz yönetimindeki büyük kanal, kuruağaç kanalı ve sulama kuyularının belediyemizce birliğe devir edilmesidir.

Sıkıntılarımız ve çözümü konusunda hem DSİ Bölge Müdürlüğü hem de Orman ve Su İşleri Bakanlığında gerekli girişimlerde bulundum. Yaptığım görüşmeler ile ilgili belediyemiz düğün salonunda halkımız ile bir istişare toplantısı yaptık, aldığımız karar gereği topladığımız 400 adet itiraz ve birlik kurulmasına ilişkin dilekçemizi yaklaşık 50 kişilik grup ile DSİ Bölge Müdürlüğü’ne Bayır Barajı Sulama Tesisinin Kazan Göleti Sulama Birliğine devrine itiraz ve Bayır Barajı Sulama Birliği kurulmasına ilişkin dilekçelerimiz sunduk. Bu konuda yetkililer birlik kurulup, kurulmaması konusunda sulama alanı içerisinde arazisi bulunan vatandaşlara sorulacağını, vatandaşlarımızın çoğunluğunun birlik kurulması yönünde beyanda bulunması halinde, Bayır Barajı Sulama Birliğinin kurulmasına izin verileceğini belirtiler. Biz bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz, halkımızın desteği ile inşallah en kısa sürede birliğimizi kurarak,  kendi suyumuzun yönetimini kendimiz yapacağız, sulama ile ilgili kararları kendimiz alacağız, işleyişini kendimiz yöneteceğiz.” dedi.

Bu haber toplam 166 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.