Batan tekneyi belediye çıkarıyor

Fethiye ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce bağlı bulunduğu kordon boyunda su alarak batan 23 metre uzunluğundaki gulet tekneyi sahibi çıkartamayınca Fethiye Belediyesi harekete geçip vinç ve dalgıç yardımıyla çıkartmaya çalışıyor.67...

Batan tekneyi belediye çıkarıyor

Fethiye ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce bağlı bulunduğu kordon boyunda su alarak batan 23 metre uzunluğundaki gulet tekneyi sahibi çıkartamayınca Fethiye Belediyesi harekete geçip vinç ve dalgıç yardımıyla çıkartmaya çalışıyor.

67 yaşındaki Deniz Bilimci, Kimyager ve Maden Mühendisi Dr. Aygün Gürkan’a ait Edith isimli 23 metre uzunluğundaki gulet tekne öndirek yanından patlayıp su alarak batmıştı. Fethiye şehitler anıtı önünde bağlı bulunduğu kordon boyunda batan 8 kabinli gulet tekneyi çıkarmak için dalgıçlardan yardım isteyen Aygün Gürkan tekneyi çıkartamamıştı.

Yaklaşık 1 yıldır çıkartılmayı bekleyen Charter tekne yüzdürülemeyince Fethiye Liman Başkanlığı teknenin çıkartılabilmesi limandaki kötü görüntünün önlenmesi için gerekli prosedürü tamamladıktan sonra Fethiye Belediyesi harekete geçti. Teknenin kayıttan düşürülmesinin ardından Liman Başkanlığı ve Fethiye Belediyesi görüntü kirliliğinin önlenmesi için belediye liman personeli, dalgıçlar ile vinç ve iş makinaları kullanıp tekneyi yüzdürmeye çalışıyor.

Fethiye Belediyesi Liman Müdürü Okan Arıkan, teknenin yaklaşık bir yıl önce battığını liman başkanlığının prosedürü tamamlamasının ardından teknenin meydana getirdiği çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak üzere belediye olarak harekete geçtiklerini söyledi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.