BAŞKANLAR SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜ

Sağlıklı Yaşam Hareket Yılı etkinlikleri kapsamında Muğla Büyükşehir Belediye Başkana Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, personel ili birlikte yürüyüş yaptı.Sağlık Bakanlığı tarafından...

BAŞKANLAR SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜ

Sağlıklı Yaşam Hareket Yılı etkinlikleri kapsamında Muğla Büyükşehir Belediye Başkana Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, personel ili birlikte yürüyüş yaptı.

Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı etkinlikleri çerçevesinde Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü “Sevdiklerimizle sağlığa yürüyoruz" sloganıyla başlattığı yürüyüşler devam ediyor.

Atatürk Bulvarı Tayyare kavşağında başlayan yürüyüşe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, belediye personeli ve sağlık çalışanları katıldı.

Yürüyüşe katılanlar, “Haraket etcez, kiloları atcez” “Sağlıklı beslen, hareket et, kilolara veda et”, "moola hareket edip duru", “Sağlıklı beslen, uzun yaşa” yazılı pankartlar taşıdı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yaptığı açıklamada, “Her şeyin başı sağlık. Sağlıklı olmak insanın kendi elinde. Günümüzün en önemli hastalıklarından birisi olan Obezite konusunda hekimlerimizin uyarısı yürümek ve spor yapmak. Bugün Büyükşehir ve Menteşe Belediyemizin çalışanları ile sağlıklı kalmak adına yürüyüş yaptık. Geçmişte Muğla Belediyesi olarak düzenlemesini yaptığımız bu yürüyüş yollarının bugün ne kadar isabetli bir karar olduğunu bugün gördük. Vatandaşlarımızı fırsat buldukça yürüyüş yapmaya ve spor yapmaya davet ediyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığının 2014 yılını "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan ettiğini hatırlatan Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, “Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından her ayın son pazar günü farklı hedef gruplara yönelik yürüyüş, bisiklet, fiziksel aktivite faaliyetleri organize edilmektedir. Bugün yürüyüş yolunda hedef grup olarak Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi çalışanları ile Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Menteşe Belediye Başkanımız katıldı. Katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.