Başkanlar muhtarlarla bir araya geldi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, muhtarlarla bir araya gelerek mahallelerin sorunları hakkındı karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulundular.Menteşe...

Başkanlar muhtarlarla bir araya geldi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, muhtarlarla bir araya gelerek mahallelerin sorunları hakkındı karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulundular.

Menteşe Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Muhtarlar Toplantısı Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş,  Menteşe Belediye Başkan Yardımcıları, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları,  Menteşe Belediyesi Birim Müdürleri, Menteşe İlçesine Bağlı Mahalle Muhtarları ile Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantıda Mahalle muhtarlarını bilgilendiren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş “Elimizden geldiği kadar 100 gün içinde en ücra köye kadar ulaşıp hizmet vermeye çalıştık. Seçim öncesi yapabileceklerimizin sözünü verdik. Yapamayacaklarımızı da söyledik.  Bu noktada 48 köyümüzün  %80’ine ulaştık diyebilirim.  Zaten her gün gelip beni ziyaret edebiliyorsunuz. Devamlı görüşebiliyoruz. Bunun yanında köy içi yollar olsun, mezarlıklar, bank, masa ve sandalye gibi ihtiyaçlarınızı karşılıyoruz. Bunlar devam ediyor. Öte yandan Yaşlıların Sıcak Yürekleri Menteşenin Vefalı elleri Projemiz ile de yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın evlerine gidilip temizliklerini yapıyoruz. Yine köy yollarındaki parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Ramazan ayı boyunca şenliklerimizi kırsal mahallelerimize de taşıdık. Bu ve bunun gibi birçok çalışma yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bugün; 100 günde neler yaptık?  Bundan sonra neler yapacağız? ve eksiklerimiz neler? Tüm bunları karşılıklı görüş alışverişi içerisinde konuşacağız. En büyük sorunların başında sulama suyu ve içme suyu geliyor. Hem sulama ve içme suyu olsun, hem de diğer sorunlarınız olsun tüm bunlar ile ilgili Daire Başkanlarımız ve Birim Müdürlerimiz aramızda. Bugün zaten burada olmamızın amacı da bu.  Bunun yanında bildiğiniz gibi Kültür Şenliklerimiz her yıl Muğla Belediyesi tarafından düzenleniyordu. Bu etkinliğimizi artık Menteşe Belediyesi olarak gerçekleştireceğiz.  Bundan sonraki şenliklerimize kırsal mahallelerimizi da dâhil edeceğiz. Şenlik çerçevesinde çocuklarımız için toplu sünnet töreni olacak.  Bunların isimlerini sizlerden alacağız. Bunun yanında özellikle köy çocuklarımız için günü birlik sinema, gezi gibi sosyal aktiviteler düzenleyeceğiz. Bu konuda da çocuklarımıza sizlerin vasıtasıyla ulaşacağız” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, seçimlerden sonra muhtarlarla ilk defa böylesine bir katılım ile bir araya gelindiğini belirterek, “Bu toplantının çok faydalı olacağını düşünüyorum. Muhtarlarımız ile ilk buluşmamız oluyor. Bugün Daire Başkanlarımız ve Birim Müdürlerimizde aramızdalar. Sizlere Menteşe’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verecekler. Sizde konuyla ilgili öğrenmek ve sormak istediklerinizi gerek bize gerekse Daire Başkanlarımıza veya Birim Müdürlerimize de sorabilirsiniz. Bildiğiniz gibi Büyükşehir olarak su, ana yollar, alt yapı ve imar planı bizim yetki alanımıza giriyor.  Bu anlamda 5 yıl içinde özellikle Menteşe’nin imar planını çözmemiz lazım. Bakın Menteşe evlerinin olduğu yerde şu an ne kiralık ne de satılık ev bulabilirsiniz. Akçaova, Bayır, Yerkesik, Kafaca ve Yeşilyurt’un yeni yerleşim alanları açısından birleştirmemiz lazım. Tabi bu da öyle bir günde olacak bir şey değil. Yalnız bu çalışmaları bir an önce da önümüzdeki 5 yıl içinde tamamlamamız gerekiyor” dedi.

Başkanların konuşmalarının ardından Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (Muski) Baki Ülgen, Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ayşe Ünal, Ulaştırma Daire Başkanı Alper Kolukısa, Emlak İstimlak Dairesi Başkanı Emin Madran ile Menteşe Belediyesi Fen İşleri Müdürü Onur Necip Uslu tarafından mahalle muhtarları sulama,  içme suyu, ulaşım, imar ve sosyal hizmetler ile alt yapı çalışmaları hakkında yapılan hizmetler ve yapılacaklar konusunda bilgilendirildiler.

Görüş alışverişi şeklinde geçen konuşmalar sırasında zaman zaman muhtarlar, merak ettikleri konular hakkında Daire Başkanlarına soru yönelttiler. 

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.