Başkan Gürün yargıya başvuruyor

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk'ün kendisi hakkındaki suçlamalarıyla ilgili olarak yargıya başvuracağını açıkladı.AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk geçtiğimiz hafta...

Başkan Gürün yargıya başvuruyor

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk'ün kendisi hakkındaki suçlamalarıyla ilgili olarak yargıya başvuracağını açıkladı.

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk geçtiğimiz hafta Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ile ilgili olarak “Arastanın parasını valilik veriyor. Osman Gürün havasını atıyor. Osman Gürün Muğla halkını kandırıyor yalan söylüyor” demişti. Yapılan bu açıklamalara karşı Belediye Başkanı Osman Gürün partisinin Merkez İlçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Gürün, “AKP İl Başkanı yakışık almayacak şekilde konuşmuş. Bir insanı yalancılıkla itham ederken emin olmak gerekir. Muğlalı 14 yıldır başkanlarının kendilerine yalan söylemediğini bilir. Hukuki işlem yapma hakkım saklıdır. Avukatlarım gerekeni yapacaklardır” dedi.

Başkan Gürün açıklamasında, “Muğla belediyesi arasta ile ilgili projesi hazırlamış ve valiliğe sunmuştur. Proje maliyetinin yüzde 80'lik bölümü taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına yönelik katkı payına dair yönetmelik kapsamında belediyelerden alınan yüz 10 emlak vergisi ile oluşturulan havuzdan karşılanmıştır. Belediyelerden kültür varlıklarına korunmasına yönelik olarak alınan katkı payı kullanılmıştır. Proje maliyetinin kalan kısmı, proje yapımı ve uygulaması tamamen Muğla Belediyesine aittir. 40 yıldır Muğla'da ne yaptığımızı soruyorlar. Eğer bu güne kadar yapılanları göremiyorlarsa gözle ilgili bir problemleri var demek ki” dedi. CHP Muğla Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş ise, “AKP yönetimi sadece çamur at izi kalsın politikası izliyor. Muğla'da CHP'nin gücünden ve yükselişinden korkuyorlar. Bundan rahatsız oluyorlar ve karalama yapıyorlar. Kendilerine soruyorum hastane işi ne oldu. Doğal gaz işi ne oldu. Arasta projesinin yapımı için proje bedelinin nereden nasıl karşılandığı açıkça belirtilmiştir. Gerekli araştırma yapılmadan suçlayıcı nitelikte verilen beyanatlar hem kişilere hem de resmi kurumlara zarar vermektedir. Halkı yanlış bilgilendiriyorlar” dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.