“BAŞBAKAN KİM OLUR” TAHMİNLERİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde başbakanlık koltuğuna kimin oturacağı tartışmaları adeta bir “ihtimaller enflasyonu”na neden oldu. Başbakanlık için köşe yazarları pek çok ismi köşesine taşıdı. İşte köşe yazarlarının bazı tahminleri:

KURTULMUŞ’TAN ARINÇ’A…

Serdar Arseven (Yeni Akit): “Memur Sen’e bağlı Tarım-Orman Çalışanları Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Eğitim ve İstişare Toplantısı düzenliyor. (…)Saatlerdir sohbet ediyoruz… Ben daha çok dinlemedeyim; konuşanlar “Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı - Sayın Numan Kurtulmuş Başbakan formülüyle genel seçimin rahatlıkla kazanılacağını” belirtiyorlar.”

Emre Aköz (Sabah): “Beşir Atalay ve Emrullah İşler ise çok daha uygun isimler. Tabii bir de Binali Yıldırım...”

Ertuğrul Özkök (Hürriyet): “Eminim ki, Çankaya’nın gayri resmi anayasasını Erdoğan yazacaksa... Erdoğan Çankaya’ya çıktığı takdirde, geride bıraktığı koltuğun “kardeşlik hukukunun yeni anayasasını” da Abdullah Gül yazacaktır.”

Ahmet Taşgetiren (Star): “M. Ali Şahin’in dünkü, ‘Ara dönemde bir Başbakan yardımcısı Başbakanlık eder’ acaba ‘Bülent (Arınç) Abi kariyerine bir de Başbakanlık ekler’ gibi anlaşılabilir mi?”

Fuat Avni (Twitterfenomeni): “Ahmet Davutoğlu ve Fidan arasında ince ince işlenen Erdoğan sonrası başbakanlık planı Kürt siyasetçilerin de tavrına göre şekillenebilir.”

KARAR VERİLDİ Mİ

Erdoğan ve Gül’e yakın isimlerin dahi net tahminlerde bulunmayıp ihtimaller üzerinden gitmesi iki şeye işaret ediyor olabilir. Ya hakikaten köşk adayı ve Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde başbakanın kim olacağı konusunda karar kapalı kapılar arkasında henüz verilmiş değil, ya da artık netleşmeye başlayan isim henüz kamuoyuna yansıtılmıyor. Bu süreçte CHP kanadında da, Kamer Genç’in aday olabileceğini belirtmesi, sonrasında da ortaya Yılmaz Büyükerşen adının atılması halihazırda bir planlama yapılmadığının göstergesi. İşin garip yanı, seçimin yakın gelecekte, Ağustos’ta yapılacak olması.

NUMAN KURTULMUŞ OLUR MU

Başbakanlık koltuğuna oturmasının mümkün olduğu söylenen isimlerden biri Numan Kurtulmuş. AKP’ye yakın gazetecilerin de belirttiği gibi, Erdoğan’ın köşke çıkması, başbakanlık koltuğuna da Kurtulmuş’un oturması formülü ile Has Parti ile birleşilmişti. Başbakan Erdoğan, Numan Kurtulmuş’a, “Gel partiyi beraber yönetelim” teklifini götürmüştü. Ancak AKP içindeki kimi isimlerin muhalefeti ile karşılaştı Kurtulmuş. Kritik bakanlık değişikliklerinde görev almamış olması bir handikap. Erdoğan’ın Kurtulmuş’un bakanlığını istediği ancak Gül’ün buna karşı çıktığı söylentileri de hafızalarda taze… Sözün özü, AKP’de hiçbir şey net değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.