Balık Tutma Yarışması sona erdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 5 incisi düzenlenen “Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası”sona erdi.Bodrumlu mali müşavir Adem Özer ve otelci arkadaşı Kadir Kurtuluş turnuvanın ikinci günü 150 metre derinlikten...

Balık Tutma Yarışması sona erdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 5 incisi düzenlenen “Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası”sona erdi.

Bodrumlu mali müşavir Adem Özer ve otelci arkadaşı Kadir Kurtuluş turnuvanın ikinci günü 150 metre derinlikten yakaladıkları 15 kiloluk akya balığını 15 dakikada çekip tekneye alarak turnuvanın en büyük balığını yakalayarak birinci oldular.

Ödül töreni öncesi podyuma getirilen akyabalığı ile çok sayıda kişi ve çocuklar da bol bol fotoğraf çektirdi. Bu sene Bodrum’da 5 incisi düzenlenen yarışmaya 4’ü Yunanistan'dan olmak üzere toplam 33 takım ile 180 yarışmacı katıldı. Günün ilk ışıkları ile Gökova Körfezine açılan yarışmacılar ilk gün balık avında bereketli bir gün geçirdi. İkinci gün ise yarışmada yakalanan 14 kilo 620 gram ağırlığındaki akya balığı yakalandı.

Yakala Bırak kuralı uygulandı

Yarışmanın bir diğer özelliği de yakala bırak uygulamasıydı. Çok sayıda yarışmacıda yakalayıp daha sonra denize canlı olarak bıraktıkları balıkların videolarını hakemlere göstererek ödül kazandılar. Yarışmaya İstanbul’dan babası ile katılan 10 yaşındaki Ömer Üçer'in oltasına 10 kilo 320 gramlık albacore cinsi bir orkinos yakaladı. Yakaladığı balığı babasının yardımı ile tekneye çektiğini anlatan 10 yaşındaki minik balıkçı 12 kilo 340 gramlık albakos türü orkinos balığı günün en ağır gelen balığı oldu. Yemsiz kalan bir başka yarışmacının eski kaşar peynirini yem yaparak 10 kilo 940 gramlık lahos balığını yakalaması büyük ilgi çekti. Turnuva da yakalanan balıklar arasında, orkinos çeşitlerinin yanı sıra, sinarit, mercan, akya, lambuka türü balıklar yer aldı.

Yarışmanın merkez hakemi ve Uluslararası Olta Balıkçılığı Federasyonu Türkiye temsilcisi olan doktor Serdar Günseven sürdürülebilir balıkçılığı ve çevre sevgisini amaçladıklarını ve yarışmacıların fazladan tuttukları balıkları tekrar denize saldıklarını söyledi. Organizasyon sorumlularından Haluk Tepe, yarışmanın geleneksel turizm anlayışına renk katmak, Bodrum Yarımadasının tarihi ve sosyal zenginliklerin yanında doğal güzelliklerine dikkat çekmek amacı ile başlatıldığını ifade etti.

Bu yıl 5. si düzenlenen "Bodrum Açık Deniz Sportif Olta Balıkçılığı Turnuvası"nda, yakalanan balıkların tartısı Milta Bodrum Yatch Clup’te yapıldı. Düzenlenecek turnuvaya katılanlar, dostluk ve tecrübe kazanımlarının yanında, dereceye girmelere, çeşitli ödüller verildi. Sportif amaçlı olarak düzenlenen turnuvada, IGFA (Uluslararası Sportif Balıkçılık Federasyonu) Sportif Balıkçılık Deniz Kuralları ve Bodrum Sportif Balıkçılık Turnuvasına özgün kuralları uygulandı.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.