Bakanlık Fethiye Belediyesini örnek gösterdi

2009 Yılında bu yana düzenli olarak Çevre ve Orman Bakanlığı tarafında yetkilendirilmiş TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) ile yapılan protokol kapsamında Fethiye Belediyesi, çevreye zarar vermeden...

Bakanlık Fethiye Belediyesini örnek gösterdi

2009 Yılında bu yana düzenli olarak Çevre ve Orman Bakanlığı tarafında yetkilendirilmiş TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) ile yapılan protokol kapsamında Fethiye Belediyesi, çevreye zarar vermeden pilleri geri dönüştürme adına çalışmalara başlamıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Fethiye Belediyesine gönderdiği teşekkür yazısında, “Bakanlığımıza gönderilen belediye çalışma raporunda 2011 yılında Belediyeniz ile TAP arasında yapılan protokol çerçevesinde yıllar itibariyle atık pil toplama oranlarının artış gösterdiği görülmüş, belediyenizce atık pil toplama oranlarının artışına yönelik gerek TAP ile gerekse ferdi yürütülen çalışmalar Bakanlığımızca memnuniyetle karşılanmıştır. Belediyenizce Yönetmeliğin 8’inci maddesi gereğince ve TAP ile yapılan protokol çerçevesinde yürütülen atık pil toplama çalışmalarının daha etkin hale getirilmesi ve yürütülen çalışmaların diğer belediyelere de örnek teşkil etmesi açısından devam etmesi rica ederiz” denildi.

Fethiye Belediyesi, 2009-2012 yıllarında 5200 Kg atık pil yaklaşık 180 adet toplama merkezinden toplamış ve TAP’a teslim etmişti. Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Sağlık Teknisyeni Ali Kıroğlu yaptığı değerlendirmede toplanan pillerin miktarları hakkında gazetecilere bilgiler verdi. Kıroğlu, “5200 Kg atık pil yaklaşık olarak 260.000 adet kalem pile tekâmül etmektedir. 1 adet kalem pil 4 m2 toprağı kirlettiği ve kullanılmaz hale getirdiği düşünüldüğünde toplamda 1.040.000 m2 ( 110 adet Fethiye Futbol Sahası ) toprağı vatandaşlarımızın duyarlılığı ile kurtardık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından aldığımız yazı tüm Fethiyelilerin emeklerinin karşılığıdır. TAP ile birlikte ortak gerçekleştirdiğimiz çalışma sonucunda her sene arttırarak topladığımız piller Bakanlık tarafından fark edilmesi sevindirici bir durum. Belediyemizin çevre belediyeler arasında örnek gösterilmesi çevre konusunda iyi bir yolda olduğumuzun göstergesidir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.