Bakandan Kızıl Elma çıkışı

Muğla Fethiye’de Boğalar Köyü Yörük Şenliğine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yörük ve Türkmenlerin Anadolu’nun temel harcı olduğunu ifade ederek,  “ Bizim büyük hedeflerimiz var bizim Kızıl...

Bakandan Kızıl Elma çıkışı

Muğla Fethiye’de Boğalar Köyü Yörük Şenliğine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yörük ve Türkmenlerin Anadolu’nun temel harcı olduğunu ifade ederek,  “ Bizim büyük hedeflerimiz var bizim Kızıl Elma idealimiz var” dedi.

Ev sahipliğini AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın yaptığı şenliğe bölge milletvekilleri, belediye başkanları, Muğla ve Burdur valileri, AK Parti Muğla İl Başkanı, ilçe başkanları, bürokratlar ve 10 bini aşkın vatandaş katıldı.

Yaptığı konuşmada Türkiye olarak büyük hedefleri olduğunu söyleyen Eroğlu, büyük hedefleri olmayan ülkelerin tarih sahnesinden silineceklerini ifade etti. Bölgemizde bir çok devletin gözü olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “Elbette ülkemizde gözü olanın gözünü oyarız. Ama bunun için daha güçlü olmamız gerektiğini ifade ederek, bizim kızıl elmamız var, bizim büyük ideallerimiz var” dedi. 2013, 2053 ve 2071 hedeflerinden bahseden Veysel Eroğlu, “2023 e kadar Türkiye’yi en büyük 10 ekonomi arasına sokacağız” diye konuştu.

 “Alparslan’ın torunları”

Anadolu’nun Alparslan tarafından fethedilişinin 1000. Yılı olan 2071 de Türkiye’nin dünyanın süper gücü olması hedefini ise çocuklara yükleyen Eroğlu, “Yeni doğan çocuklarınızın kulaklarına ezanla birlikte bu hedefi üflemelisiniz” dedi.

“Çocuklarınızın kulaklarına sen Alparslan’ın torunusun ve ondan bin yıl sonra ülkeni sen süper güç yapacaksın diyecek misiniz?” diye Yörüklere seslenen Eroğlu, kalabalıktan bunun için söz aldı. Büyük olabilmek için büyük hedeflere sahip olunması gerektiğini ifade eden Eroğlu, “ Biz büyük bir milletiz, biz mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Biz zalimlerin ve firavunların da karşısında olmaya devam edeceğiz. Rabialar ve şehitlerin yanındayız.  Bugünden çocuklarımızın kulağına süper güç olma hedefini üflemeliyiz.” Şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.