Bakan Yardımcısı Mercan kömür sahalarını inceledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Muğla’daki Termik Santrallerin kömür ihtiyacını karşılayan kömür havzalarında incelemelerde bulundu.Bakan Yardımcısı Mercan, Yatağan’daki dünyaca ünlü antik kent...

Bakan Yardımcısı Mercan kömür sahalarını inceledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Muğla’daki Termik Santrallerin kömür ihtiyacını karşılayan kömür havzalarında incelemelerde bulundu.

Bakan Yardımcısı Mercan, Yatağan’daki dünyaca ünlü antik kent Stratonikeia’yı Denizli Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte gezdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Genel müdür Yardımcıları Tuğrul Alper, Mustafa Özdingiş, Daire Başkanları Ali Sağır, Süleyman Karakoç, Ergül Kurt ve Mustafa Ziypak Muğla’daki iki termik santralin kömür ihtiyacını karşılayan kömür havzalarında incelemelerde bulundular.

Bakan Yardımcısı Mercan ile baş başa görüşen Yatağan Maden-İş Sendikası Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Sendikası Şube Başkanı Fatih Erçelik, Yeniköy Termik Santrali’nin özelleştirilmesi ile ilgili endişelerini dile getirdiler. Bakan Yardımcısı Mercan, konudan bilgisinin olmadığını belirtti.

GELİ Müessese Müdürü Kenan Emiralioğlu tarafından yöredeki kömür havzalarında yapılan incelemenin ardından GELİ Müessese Müdürlüğü’nde yemek yiyen Bakan Yardımcısı Murat Mercan, daha sonra GELİ Müessese Müdürlüğü’nün hemen yanındaki antik kent Stratonikeia antik kentini gezdi. Kazı Başkanlığını Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın eşlik ettiği antik kent ziyaretinde kazı başkanı Bilal Söğüt konuklarına eserler hakkında bilgi verdi. Antik kente hayran kalan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, antik kent içindeki meclis binasına girişte ‘Buraya kırmızı pasaport ile girilmez inşallah’ diyerek meclis binasının aradan 2200 yıl geçmesine rağmen hala ayakta kalması karşısında hayranlığın gizleyemedi.

Bu haber toplam 206 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.