Bakan Müezzinoğlu’ndan Muğla’ya 3 müjde

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muğla, Marmaris ve Bodrum'da yapılacak olan yeni devlet hastanelerinin müjdesini verdi. Bakan Müezzinoğlu, "Kurban Bayramı öncesinde Muğla Devlet Hastanesi'nin temelini atmayı hedefliyoruz. Marmaris'in...

Bakan Müezzinoğlu’ndan Muğla’ya 3 müjde

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muğla, Marmaris ve Bodrum'da yapılacak olan yeni devlet hastanelerinin müjdesini verdi. Bakan Müezzinoğlu, "Kurban Bayramı öncesinde Muğla Devlet Hastanesi'nin temelini atmayı hedefliyoruz. Marmaris'in vizyonuna hitap edecek yeni bir devlet hastanesi çalışmalarında da sona gelindi. Bodrum Devlet Hastanesi ile ilgili arsa sorununu da çözdük. Bu hastanenin de ihale aşamasına geçildi" dedi.

Muğla programı kapsamında partililerle bir araya gelen Müezzinoğlu, Muğla'da bakanlıklarının sağlık alanındaki hizmetlerini ve çalışmalarını değerlendireceklerini söyledi. Marmaris'in vizyonuna hitap edecek yeni bir devlet hastanesi çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Müezzinoğlu, sadece Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile bir arsa sorunu kaldığını dile getirdi. Müezzinoğlu, arsa sorunu çözüldüğünde hızla ihale sürecine geçileceğini kaydetti.

Muğla'ya da yeni bir devlet hastanesi yapılacağını açıklayan Müezzinoğlu, "Kurban Bayramı öncesinde Muğla Devlet Hastanesi'nin temelini atmayı hedefliyoruz. Uygulama projesi üzerinde arkadaşlar çalışıyor. Proje tamamlandığında ihale sürecini başlatacağız. Muğla'nın hak ettiği ve uzun süre gelgitler yaşandığı için ihalesi yapılamayan devlet hastanesi projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Her türlü sorun çözüldü, iş bize kaldı. Artık hiçbir bahane yok" dedi.

Müezzinoğlu, hastanenin 2 yıl içinde tamamlanarak 2015 yılında hizmet vermeye başlamasını planladıklarını bildirdi. Sağlık Bakanlığı olarak artık hastanelerle ilgili modern kelimesini fazla kullanmak istemediklerini vurgulayan Müezzinoğlu, "Çünkü artık özel sektör bizimle yarışmaya başladı. Yeni hastanelerimizin çok güzel projeleri var. Muğla Devlet Hastanesi'nin mimari projesi de örnek olacak güzellikte" diye konuştu.

Bodrum Devlet Hastanesi ile ilgili arsa sorununu da çözdüklerini anlatan Müezzinoğlu, bu hastanenin de ihale aşamasına geçildiğini ve bu yıl içinde ihale edileceğini belirtti.

Türkiye'nin sağlıkta kat ettiği mesafeye de değinen Müezzinoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Daha önce insanlarımızın rüyasında bile görse inanamayacağı ambulans helikopterler, ambulans uçaklar veya yüzen hastaneleri bu ülke halkının hizmetine sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz."

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.