Bakan Eroğlu, Fethiye’ye geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 17 Ağustos Cumartesi günü Fethiye’nin Yayla Boğalar Köyü’nde 17’incisi yapılacak Boğalar Yörük Şöleni’ne ve bir dizi temel atma törenine katılmak için Fethiye’ye gelecek....

Bakan Eroğlu, Fethiye’ye geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 17 Ağustos Cumartesi günü Fethiye’nin Yayla Boğalar Köyü’nde 17’incisi yapılacak Boğalar Yörük Şöleni’ne ve bir dizi temel atma törenine katılmak için Fethiye’ye gelecek. Fethiye’nin Yayla Boğalar Köyü’nde DSİ tarafından yapılacak Fethiye’nin 50 yıllık hayali olan Seki barajının temelini de atacak olan Bakanı Eroğlu, havadan Fethiye’nin ormancılık faaliyetlerini de inceleyecek.

Bakan Eroğlu tarafından AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın köyü de olan Boğalar Köyü’nde yaptırılan mesire yerinin açılışı da gerçekleştirilecek. Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ve Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Fethiye’de bu ziyaret öncesi orman işletme müdürlerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdiler. Milletvekili Ali Boğa ve Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, helikopterle Bakan Veysel Eroğlu’nun havadan izleyeceği Babadağ, Cennet Koyu, İnlice yangın alanı, Murt Deresi ıslah çalışması, Dereköy yangın alanı, Seki Barajı bölgesini gezdiler. Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, hükümetin Fethiye-Antalya karayolu, Dalaman-Muğla karayolu duble yol çalışmalarını sürdürdüğünü, Murt Deresi inşaatının devam ettiğini belirterek, “Şimdi Bakanımız Veysel Eroğlu’nun katılımıyla Seki Barajı’nın temeli atılacak. Bakanımız bu yıl 17’incisi yapılacak Boğalar Şenliğine katılacak. Bu şenlik tamamen kültürel bir faaliyettir. Tüm halkımızı 17 Ağustos Cumartesi günü Yayla Boğalar Köyü’ne bekliyoruz. Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, geceyi Fethiye’de geçirip, Pazar günü de Dereköy’deki yangın alanında diktiği fidanının son durumunu yerinde görecek” dedi.

Şenlik kapsamında Boğalar Köyü’nde Yörük çadırları kurulacak, Yörük geleneklerine göre oyunlar oynanacak. Yörük Şenliğinin akşam bölümünde ise Teke Yöresi Halk oyunları gösterileri, Yörük gelenekleri ile ilgili orta oyunları ve skeçler, Burdur Bölgesi Sipsi sanatçılarının gösterilerinin ardından Türk Halk Müziği Sanatçıları Tahsin Duru ve Vildan Turan’ın vereceği konser ile Boğalar Köyü Beşkaza Yayları geleneksel 17’inci Yörük Kültür Şöleni sona erecek.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.