Bakan 25 müjde ile geliyor

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ziyaret ettiği illere verdiği müjde geleneğini Muğla’da da devam ettirerek 94 milyon TL’ye mal edilecek 25 adet müjdeyi açıklayacak.Sulama içmesuyu ve taşkın koruma projelerinden oluşan 8 adet tesisi...

Bakan 25 müjde ile geliyor

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ziyaret ettiği illere verdiği müjde geleneğini Muğla’da da devam ettirerek 94 milyon TL’ye mal edilecek 25 adet müjdeyi açıklayacak.

Sulama içmesuyu ve taşkın koruma projelerinden oluşan 8 adet tesisi hizmete açacak olan Bakan Prof. Dr. Eroğlu, bölge halkı tarafından 50 yıldır hasretle beklenen Seki Barajı başta olmak üzere aralarında taşkın koruma tesislerinin de bulunduğu 11 adet projenin de temelini atacak.

Seki Barajı’nın Temeli Atılıyor

50 yıllık rüyayı gerçeğe dönüştürecek olan Seki Barajı’nın hizmete açılmasıyla 34 bin 200 dekar tarım arazisine su temin edilecek. 26 milyon TL’ye mal edilecek barajın ekonomiye yılda 20 milyon 500 bin TL katkı sağlaması bekleniyor.Seki Barajı ile birlikte temeli atılacak ve açılışı yapılacak 19 tesis toplam 65 milyon 720 bin TL’ye mal edilecek. Bu tesislerle 43 bin 170 dekar tarım arazisine su temin edilecek ayrıca Bodrum ilçesine yılda 9 milyon 700 bin m3 içmesuyu sağlanacak, 4 ilçe, 11 yerleşim yeri ve bin 730 dekar arazi taşkın zararlarından korunacak.

Ülke genelinde yapılan yatırımlardan nasibini fazlasıyla alan Muğla’da 2003 yılından günümüze kadar 1 milyar 785 milyon TL’si Orman ve Su İşleri Bakanlığı olmak üzere eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım, toplu konut ve diğer alanlarda toplam 3 milyar 881 milyon TL tutarında yatırım yapıldı.

Baraj, gölet, sulama ve içme suyu başta olmak üzere birçok tesis tamamlanırken, bu tesislerle 207 bin 620 dekar zirai arazi sulamaya açıldı, yılda 19,7 milyon m3 içme suyu temini sağlandı. Yine hizmete açılan 18 adet taşkın koruma tesisi ile 1 ilçe, 5 köy, 2 mahalle ve

3 bin 750 dekar arazi taşkın zararlarından korundu. Yine Derince ve Girme Barajı başta olmak üzere Muğla’nın kaderini değiştirecek dev projeler hızla ilerlemekte ve kısa zamanda tamamlanarak hizmet açılması planlanıyor.

Muğla’da 2003’den Günümüze, Orman ve Meteoroloji Alanındaki Faaliyetler

Ormancılık alanında Muğla’da yürütülen faaliyetler neticesinde 831 bin 220 dekar alanda çalışılarak yaklaşık 73 milyon 579 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. 2 adet şehir ormanı ve 74 adet mesire yeri kuruldu. Ayrıca ORKÖY çalışmaları kapsamında orman köylerinde yaşayan 3 bin 254 aileye 9 milyon 200 bin TL ferdi proje kredisi verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce il merkezi ve ilçelerde 18 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu ile denizcilik faaliyetlerine destek için 2 adet, uçuculuk faaliyetlerine destek olmak içinde 2 adet otomatik meteoroloji gözlem sistemi kuruldu.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.