Bafa’da ipekböcekçiliği projesi

Muğla’nın Milas İlçesinde Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Bafa Belediyesi ve Bursa Koza Birlik işbirliğiyle sürdürülen çalışma kapsamında "Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi"nin...

Bafa’da ipekböcekçiliği projesi

Muğla’nın Milas İlçesinde Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Bafa Belediyesi ve Bursa Koza Birlik işbirliğiyle sürdürülen çalışma kapsamında "Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi"nin 2013 üretim sezonunu başlatmak için Bursa Koza Birlik yetkilileri Milas’a geldi. Birlik yöneticileri, ilçede eğitim ve tanıtım toplantıları düzenledi.

Bafa Belediyesi tarafından da desteklenen proje kapsamında belde de ek iş imkânı sağlamak adına kadın üreticilere yönelik bir toplantı gerçekleştirildi. Ancak toplantıya kadın üreticilerden çok erkek katılımcı sayısı fazla oldu.

Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez’in de katıldığı tanıtım ve bilgilendirme toplantısında Bursa Koza Birlik Denetim Kurulu üyesi Durmuş Yılmaz, İpekböceğinin üretim safhalarının görüntülerini içeren sunumunu yaptı. Yılmaz, "2012 yılı üretim sezonunun Nisan ayı ortasında başlayacak. Koza Birlik olarak Milas’ta üç yıldır yaptığımız gibi, ipekböceği larvalarını bu dönemde üreticilere getireceğiz. Yaş Koza alımları 2010 yılında kilogramı 18 liradan, geçen yıl ise kilogramı 23.5 liradan yapıldı. Bu yılın fiyatı henüz belirlenmedi, ancak 23.5 TL'nin üstünde olacağı kesin. Milas’ta 2010'a göre 2011 sezonunda yüzde 40 üretim artışı sağlandı. Bu başarı da emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.