Atık yağlar geri dönüşüme

Milas Belediyesi, bitkisel atık yağların geri dönüşümü için sözleşme imzaladı. 1 litresi 1 milyon litre temiz suyu kirleten atık yağlar konut ve işyerlerinden toplanıp biodizel yakıt olarak doğaya kazandırılacak.Milas Belediyesi,...

Atık yağlar geri dönüşüme

Milas Belediyesi, bitkisel atık yağların geri dönüşümü için sözleşme imzaladı. 1 litresi 1 milyon litre temiz suyu kirleten atık yağlar konut ve işyerlerinden toplanıp biodizel yakıt olarak doğaya kazandırılacak.

Milas Belediyesi, 1 litresi 1 milyon litre temiz suyu kirleten atık yağların toplanması için özel bir firmayla sözleşme imzaladı.

Sözleşme ile Milas Belediyesi sınırları içerisinde bulunan restoran, otel, lokanta, kafe, hastane, kamu kurumları ve evlerden çıkacak bitkisel atık yağlar 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği sözleşme imzalanan Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Anonim Şirketi tarafından toplanacak. Sözleşmeye göre, şirket, mahalle muhtarlıkları, okul, kafe, restoran tarzı işletmelere bitkisel atık yağ bidonları bırakacak.

Firma görevlileri belirli aralıklarla bidonlarda biriken kızartma yağlarını toplayarak tesise götürecek. Yağlar, burada biodizel yakıta çevrilecek.

Doğaya geri döndürülemez zararlar veren bitkisel atık yağlarla ilgili Milas Belediyesinden yapılan açıklamada, okullarda, işletmelerde ve evlerde bilgilendirme çalışmasının yapılacağı ifade edilerek; “Lavabolara dökülen çöpe atılan bitkisel atık yağ nehirlere, göllere, denizlere ulaşarak su kaynaklarının kirlenmesine, doğada yaşamlarını sürdüren canlılara zarar vermektedir. Lavaboya dökülen bitkisel atık yağlar sudaki katı maddelerle birleşerek, binaların atık su borularına ve kanalizasyon sistemlerine zarar vermektedir.” dendi.

Açıklamada; “Belediyemizce imzalanan sözleşme gereğince lisanslı firma Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Ürt. San. ve Tic. A.Ş. muhtarlık, okul, işletmeler v.b. yerlere atık yağ bidonu bırakacak. Okullarda, işletmelerde, evlerde bilgilendirme çalışması yapılacaktır. Bitkisel atık yağlar toplanacaktır. Temiz, sağlıklı, yaşanabilir bir çevre için bitkisel atık yağları lavabolara dökmeyelim, çöpe atmayalım.” ifadeleri yer aldı.

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.