Aslı Baş Davası sürüyor

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 5. duruşma görüldü. Mahkeme heyeti, ODTÜ ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin hazırladığı raporlarla ilgili ek rapor istemişti. ODTÜ’den...

Aslı Baş Davası sürüyor

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 5. duruşma görüldü. Mahkeme heyeti, ODTÜ ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin hazırladığı raporlarla ilgili ek rapor istemişti. ODTÜ’den gelen ek raporda, Aslı Baş’ın intihar etmediği, atıldığı belirtilirken, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin raporunda intihar denildi. Mahkeme her iki raporun İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca incelemesine ve yeni bir rapor yazılmasına karar verdi.

Manken Aslı Baş, işadamı Ahmet Bayer’in Yalıkavak beldesindeki tatil köyü içindeki villasının 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Soruşturmanın ardından Muğla Cumhuriyet Savcılığı, Ahmet Bayer ve iki oğlu hakkında TCK’nın 82/1. maddesini içeren 'Kasten Öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, yanlarında çalışan M.U.’nun TCK’nın 281. maddesini içeren 'delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 5. duruşmada mahkeme heyeti ODTÜ ve İstanbul Teknik Üniversitesinden gelen raporların İstanbul Adli Tıp Kurumunda incelenmesine ve detaylı bir rapor yazılmasına karar verdi. Mahkeme, 26 Temmuz tarihine ertelendi. Hakan Bayer’in tutukluluk halinin devamına baba Ahmet Bayer ve oğlu Volkan Bayer’in tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

“Yargıya güvenim sarsıldı”

Mahkeme çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandıran işadamı ve tutuksuz sanık Ahmet Bayer, şöyle konuştu: “Benim yüce yargıya karşı güvenim sonsuzdu. Fakat artık bu güvenim sarsıldı ve yıkıldı. Yaşadığım ve gördüklerim beni gösteriyor ki, ülkemizde bilirkişi terörü yargıyı gütme kararı gelmiş. Uzmanlık alanları diplomaları ve belgeleri yetersiz olduğu için bilirkişi dedikleri adalet komisyonunca iptal edilen bir aile şirketinin uydurma raporuna istinaden ülkemizde gencecik ve suçsuz insanlar tutuklanıyor. Aylarca incelenip ek raporların yazılması için hapiste tutuklu olarak bekliyorlar. Haklarında oğlumu suçlayacak tek delil yok. Tek bir görgü tanığı yok, buna rağmen oğlum 9 aydır içeride tutuklu. Ben bu bilirkişilere soruyorum. Vicdanınız rahat mı, benim oğlum suçsuz hapiste yatarken geceleri rahat uyuyabiliyor musunuz?"

“Adalete inanıyorum”

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davası devam eden Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın babası, adaletin hâla tecelli edeceğine inandığını söyledi.

Ölen kızının her duruşmasını takip eden Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın babası Mehmet Baş, “Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesine tahliye için dilekçe verdiler. 1. Ağır Ceza Mahkemesi bunlara 12 maddelik bir şüpheyi yüzlerine vurdu. Hâla delil yok denilerek tahliyesi isteniyor. Yüce mahkememiz bunları değerlendiriyor. Tutukluluk halinin devamına karar verdi ve adaletin bir gün tecelli edeceğine inanıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.