Arkeolog göreve iade edildiği gün tutuklandı

Jandarma ekipleri tarafından Milas’ta düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonu “huylu huyundan vazgeçmemiş” dedirtti. Hüsümlar köyündeki antik kentte kazı başkanlığı yaparken açığa alınan ve mahkeme kararı...

Arkeolog göreve iade edildiği gün tutuklandı

Jandarma ekipleri tarafından Milas’ta düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonu “huylu huyundan vazgeçmemiş” dedirtti. Hüsümlar köyündeki antik kentte kazı başkanlığı yaparken açığa alınan ve mahkeme kararı ile geri dönen arkeolog H.E, göreve iade edildiği günün akşamında tarihi eser kaçakçılığından tutuklandı.

Bilindiği gibi; bir ihbarı değerlendiren Muğla İl Jandarma Komutanlığı KOM Şubesi ekipleri, Milas'ın Ören beldesi Pinar köyünde oturan arkeolog H.E’nin evine operasyon düzenlemişti. Arkeolog H.E’nin Pinar köyünde lojman olarak kiraladığı Milas Orman İşletme Şefliğine ait evde yapılan aramada 13’ü fosil, 131’i Helenistik ve Roma Dönemine, 610’u Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait, 134’ü etnografik değere sahip toplam 888 parça tarihi eser ele geçirilmişti. Ele geçirilen eserlerin bir kısmının söz konusu kazı alanından diğer kısmının değişik yerlerden toplandığı belirlenirken; gözaltına alınan arkeolog H.E. öğle saatlerinde Milas Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Operasyonda arkeolog H.E’nin evinde ele geçirilen 888 parça tarihi eser, Milas Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Milas Cumhuriyet Başsavcılığı ve ardından mahkemeye sevk edilen arkeolog H.E., tarihi eser kaçakçılığı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan; tarihi eser kaçakçılığı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilen arkeolog H.E’nin bir süre önce kazı başkanlığını yaptığı antik kent kazısındaki görevinden alındığı öğrenildi. Jandarmanın düzenlediği operasyon öncesi göreve iadesi için yürütmeyi durdurma talebinde bulunan H.E’nin mahkemeyi kazanmasının ardından bu sabah saatlerinden itibaren göreve iade yolunun açıldığı ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.