Arıtma Tesisi örnek gösterildi

Fethiye Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl kurulan ‘gerçek zamanlı uzaktan atıksu izleme sistemi’ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından örnek gösterildi. Birçok Büyükşehir Belediyesinde dahi olmayan sistemi 2011 yılında...

Arıtma Tesisi örnek gösterildi

Fethiye Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl kurulan ‘gerçek zamanlı uzaktan atıksu izleme sistemi’ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından örnek gösterildi. Birçok Büyükşehir Belediyesinde dahi olmayan sistemi 2011 yılında hizmete sokan Fethiye Belediyesi, atık su arıtma tesisini de 2002 yılında kurmuştu. Muğla Valiliği 2011 yılında Fethiye Belediyesinin katı atık depolama tesisini de örnek göstermişti.

Fethiye Belediyesinin örnek gösterilen gerçek zamanlı uzaktan atık su izleme sistemi için Bursa Büyükşehir Belediyesi de ilgileniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Fethiye Belediyesinden sistemle ilgili bilgiler talep edildiğini söyleyen Fethiye Belediyesi FESKİ ve Fen İşleri Müdürü Mete Karacadağ, “Bursa Büyükşehir Belediyesi daha önce bizden sözlü bir talepte bulunmuşlardı. Şuan yazılı bir talep belgesi gönderdiler. Tabi biz, atık su arıtma tesisi diyince Feski ve Fen İşleri olarak biraz hassasız. Bu konuda da Fethiye olarak gurur duyuyoruz. Biz geçtiğimiz sene uzaktan kumanda edilen atık su arıtma tesisini hizmete sokmuştuk. Bu konu hakkında Bursa Büyükşehir Belediyesi bizden destek istedi. Kendileri de bu sistemi kurmak istiyor. Burada dikkat çeken bir hususta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2011/14 sayılı genelgesine göre, debisi 10000m3/gün üzerine olan arıtma tesislerinde bunların kurulması gerekildiği belirtiliyor. Bursa Belediyesi de bununla ilgili bakanlıkla bir görüşme yapmış. Bakanlığa ‘Biz böyle bir tesis yapmak istiyoruz, örnek göstereceğiniz bir tesis var mı?’ demişler. Bakanlıkta resmi yazıda görüldüğü üzere, tesisimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından örnek gösterilmiş. Büyükşehir Belediyesinin ilçe belediyesinden destek istiyor olması pekte alışılmış bir durum değil. Bu Fethiye Belediyesinin başarısının bir göstergesidir” dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.