Arıcılarda kongre hazırlığı

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) tarafından 2016 yılında 5’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi hazırlıkları sürürken, 15 kişilik Bilim kurulu taslak program üzerinde çalışıyor.2008...

Arıcılarda kongre hazırlığı

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) tarafından 2016 yılında 5’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi hazırlıkları sürürken, 15 kişilik Bilim kurulu taslak program üzerinde çalışıyor.

2008 yılında 5 ülke ve 550 katılımcı ile başlayan Uluslar arası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, her yıl artan ülke ve katılımcı sayısı ile Muğla’nın en önemli uluslar arası kongreleri arasına girdi. 2014 yılında 4’üncüsü yapılan kongreye 28 ülke ve Bin 870 yerli ve yabancı katılımcı iştirak etmişti. İki yılda bir düzenlenen kongrenin 2016 yılı hazırlıkları başlarken, 15 kişilik bilim kurulu taslak program üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu’nun Bilim Kurulu Başkanlığını, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Şahin’in de Düzenleme Kurulu Başkanlığını yürüttüğü kongrelerin, 15 kişilik Bilim Kurulu Fethiye Ölüdeniz Liberty Lykia Hotel’de bir araya geldi. Toplantıda yapılan ve yapılacak olan çalışmalar değerlendiriliyor. Toplantı taslak gündeminde kongre temasının belirlenmesi, bildiri konularının belirlenmesi, bilimsel programın oluşturulması gibi konular yer alıyor. Ayrıca çalışma grubu toplantı programı ve konularının oluşturulması, oturum başkanlarının seçilmesi ve planlanması, davetli konuşmacılar ve oturum başkanları ile toplantı yapılarak görev ve sorumluluklarının bire bir anlatılacak. 2014 yılında yapılan bal yarışmasının 2016 yılındaki kongrede de devam etmesi kararı alınırken, bal yarışması komitesinin belirlenmesi ve yarışmanın uluslararası hüviyete ulaşması adına aktiviteler geliştirilecek.

Bilim ve Düzenleme Kurulu, kongrelerin en önemli aktiviteleri arasında yer alan ve bilimsel sunumların yanında ‘Sektör konuşuyor’ başlığı ile yine arıcılık sektörünün tüm aktörlerini sorunlarını ve isteklerini 2016 kongresinde cevap alabilecek. Kongre sonunda bilimsel program ve çalışma gruplarının raporlarını düzenleyerek genel kongre sonuç raporu, Türkiye Arıcılık Raporu olarak değerlendirilerek dergi oluşturulacak, rapor ulusal ve uluslar arası basın ile paylaşılacak.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, 2015 Ekim ayında Güney Kore’de yapılacak Apimondia kongresine katılarak, 2016 yılındaki Muğla kongresinin tanıtımını yapacaklarını açıkladı. Şahin, “2008 yılında başladığımız Uluslar arası kongrelerimizin 5.sini 2016 yılında Fethiye’de yapacağız. Hazırlıklarımızı bugünden başladık. Geride bıraktığımız 4 kongreye baktığımızda sürekli hem ülke, hem katılımcı, hem de stant sayımızda artış var. Muğla çam balının tanıtmanın yanında Muğla’mızın turizm anlamında da tanıtımını yapıyoruz. Kongreler uluslar arası olunca yüksek maliyet gerektiriyor. Buradan yerel yönetimleri, kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve turizmin önde gelen firmalarını bizimle paydaş olmaya davet ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.