Arıcılar, saha deneyimlerini paylaşacak

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) tarafından 1-5 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek 5. Uluslararası Muğla Çam Balı ve Arıcılık Kongresi’nde, arıcılar saha deneyimlerini katılımcılarla paylaşacaklar.Muğla...

Arıcılar, saha deneyimlerini paylaşacak

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) tarafından 1-5 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek 5. Uluslararası Muğla Çam Balı ve Arıcılık Kongresi’nde, arıcılar saha deneyimlerini katılımcılarla paylaşacaklar.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) tarafından bu yıl 5.si gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Muğla Çam Balı ve Arıcılık Kongresi hazırlıkları devam ediyor. Her geçen yıl artan ilgi ve sayı ile hem Muğla’nın tanıtımına katkı sağlanıyor, hem de Muğla çam balı başta olmak üzere, dünyanın birçok ülkesindeki bal üreticileri bir araya gelerek sorunlarını tartışıyor.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, Fethiye Ölüdeniz’de Kasım ayının ilk haftası yapılacak kongre öncesi Türkiye genelindeki aracılara seslenerek, kongrede saha deneyimlerini paylaşabileceklerini açıkladı. Şahin, “2008 yılından bu yana iki yılda bir gerçekleştirdiğimiz kongrede bu yıl arıcılarımıza saha deneyimlerini paylaşma imkânı tanıyoruz. Yerli ve yabancı 2 bin kişinin üzerinde bir katılımın olmasını beklediğimiz kongremizde arıcılarımızın sahada karşılarına çıkan sorunlara buldukları çözümleri, daha sağlıklı ve verimli arılıklar oluşturmak için yaptıkları uygulamalar, daha kaliteli bir ürünü nasıl elde ettiklerini öğrendikleri ve uyguladıkları yeni teknikleri anlatan sunumlar hazırlaya bileceklerdir. Bu sunumlar bir arıcı sohbetinde paylaşabilecekleri anılar biçiminde değil, diğer arıcıların ve ilgili herkesin yapılanı ayrıntılarıyla anlayabileceği ve isterse kendisinin de uygulayabileceği bir şekilde hazırlanmalıdır. Eğer mümkünse hazırlanacak sunum fotoğraflarla da desteklenebilir. İlgilenen arıcılarımız sunumlarıyla ilgili bir sayfalık bir özeti, elden, faksla ya da internet üzerinden kendi birliklerine ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği’ne ya da kongre web sayfasına e-maille en geç 31 Mayıs 2016 tarihine kadar gönderilmesi gerekir. Yapılan ilk elemeyi geçen bildiri özeti sahiplerinden, kongre kurallarına uygun daha kapsamlı birer özet göndermek istenecek ve bunlar arasından seçilecek 4 bildiri kongrede sunulacak” dedi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.