Arasta’ya turist ilgisi

Menteşe ilçesindeki Tarihi Arasta Çarşısı ve restore edilen evler tur rehberlerinin ilgisini çekmesi sonrası tarihi mekanlara düzenlenen tur ve ziyaret sayılarında artış gözlenmeye başladı.Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden...

Arasta’ya turist ilgisi

Menteşe ilçesindeki Tarihi Arasta Çarşısı ve restore edilen evler tur rehberlerinin ilgisini çekmesi sonrası tarihi mekanlara düzenlenen tur ve ziyaret sayılarında artış gözlenmeye başladı.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Muğla’da turizmin deniz, güneş ve kumdan kurtarılması için başlatılan çalışmalar kapsamında Menteşe ilçesindeki tarihi mekânların restore edilerek turizme kazandırılması projesinde ilk meyveler alınmaya başlandı. Tur Acentaları Menteşe ilçesinin tarihi mekânlarına tur düzenlemeye başladı.

Kültür turizmi kapsamında Tur rehberleri eşliğinde Menteşe’ye gelen İngiliz turistler, Valilik ve Belediye katkıları ile restore edilen tarihi arasta, Zahire Pazarı, Yağcılar hanı ve Kültür evlerini ziyaret etti. Menteşe’nin tarihi dokusuna hayran kaldığını belirten İngiliz turist Stephan Killer, “Buraya ailem ile birlikte geldim. Geçtiğimiz yıl annem ve babam beraber gelmişlerdi. Ben ilk defa geliyorum. Menteşe’nin tarihi restore edilmiş evleri, dar sokakları çok hoşuma gitti. Burayı arkadaşlarıma anlatıp, bir dahaki sefere onlar ile beraber gelmeyi düşünüyorum. Çünkü tur acentemiz daha çok gezilecek yer olduğunu ama zamanın yetmediğini söyledi” dedi.

Tur acentelerinin rotasını Menteşe’ye çekeceklerini belirten Menteşe Belediye Başkan Bahattin Gümüş, “Tarihi ve özgün kent dokusu içinde, tescilli evleri barındıran Menteşe, kültür turizmindeki hak ettiği değeri bulmalı. Karabağlar Yaylası, Menteşe ilçesine bağlı mahallelerdeki doğal güzelliklerimiz ile İlçemizde düzenleyeceğimiz şenlikler sayesinde, Menteşe’nin ulusal ve uluslararası platformda tanıtımını yapacağız. Elimizdeki zenginliklerden faydalanıp, bunların tanıtımını da iyi yaparsak, markalaşma yolunda doğru işler yapmış oluruz” dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.