Araçlara kameralı takip

Fethiye Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile bölgenin ilk plaka tanımalı radar ve kırmızı ışık ihlal (EDS) sisteminin Dispanser Sokak bölümü hizmete girdi.Fethiye genelinde 25 kamera ile gerçekleştirilen yeni sistem kapsamında,...

Araçlara kameralı takip

Fethiye Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile bölgenin ilk plaka tanımalı radar ve kırmızı ışık ihlal (EDS) sisteminin Dispanser Sokak bölümü hizmete girdi.

Fethiye genelinde 25 kamera ile gerçekleştirilen yeni sistem kapsamında, trafiğe kapalı alanlara giren araçların tespiti sağlanarak gereken cezai işlem uygulanıyor. Yaz aylarında nüfusunun 2 katı araç sayısına ulaşan Fethiye’de trafik sorununa kameralı sistemle çözüm bulunuyor. İlçe genelindeki mevcut 15 kameraya ilave edilen 10 yeni kamera ile kırmızı ışık ihlali ve aşırı hız sorunu en aza indirilecek. Mustafa Kemal Bulvarı ve Akdeniz Caddesi üzerinde kurulan kırmızı ışık ve hız kameraları önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak Kameraların Dispanser Sokak bölümü ise hizmete başladı. Sokağın değişik noktalarına yerleştirilen kameralar plaka yöntemi ile çalışıyor. Bu şekilde izinsiz şekilde Dispanser Sokağa giren araçlar tespit edilerek cezai işlem uygulanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Metin Talaş, yeni sistemle ihlaller ve sonrasında yaşanan kazaların önüne geçmeyi amaçladıklarını kaydetti. Plaka tanımalı EDS sistemi yanı sıra 10 adet mobese kamerasının da şehir merkezinde bulunan trafiğe kapalı alanlara yerleştirildiğini ifade eden Metin Talaş, bu bölgelerde meydana gelecek asayiş olayları ve bölgeye giren araçların da yine bu kameralarla gözetlenmeye başladığını belirterek, buradaki esnafların mal alımı için belli saatlerde araç girişine izin verileceğini söyledi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.