Antik Tiyatro otopark olmaktan kurtuldu

Kavaklıdere ilçesi yakınlarındaki 2 bin yıllık Kyon Antik Kentinin tiyatrosu uzun süredir otopark olarak kullanılıyordu. Gelen tepkiler üzerine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından tiyatro içindeki otopark...

Antik Tiyatro otopark olmaktan kurtuldu

Kavaklıdere ilçesi yakınlarındaki 2 bin yıllık Kyon Antik Kentinin tiyatrosu uzun süredir otopark olarak kullanılıyordu. Gelen tepkiler üzerine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından tiyatro içindeki otopark kaldırıldı.

Kavaklıdere ilçesi yakınlarındaki Kyon Antik Kenti içindeki antik tiyatro oto park olarak kullanılmaktan kurtaldı. Antik tiyatronun sahne zeminine parke döşenmiş ve bir süredir de otopark olarak kullanılıyordu. Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar’ın sosyal medya üzerinden Arkeolojihaber’e gönderdiği fotoğrafa göre, gelen tepkilerden sonra en az 2000 yıllık olan tiyatro içindeki otopark kaldırıldı.

Kavaklıdere İlçesi’nin Çamyayla köyünde yer alan ve Roma dönemine ait olan Kyon Antik Kenti tiyatrosunun orkestra kısmı otopark olarak kullanılıyordu. Arkeolojihaber’in olayı gündeme taşımasının ardından gelen tepkiler nedeniyle antik tiyatro içinde yer alan otopark kaldırıldı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, sosyal medya üzerinden Arkeolojihaber’e son durumu gösteren fotoğraf gönderdi. Kocapınar, “10 Şubat 2016 günü itibariyle tiyatronun görüntüsü” dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.