Anne 3 çocuğundan ayrılacak

Datça’da 7 yıl önce tanıştığı Türk ile imam nikahıyla evlenen Türkmenistan uyruklu üç çocuk annesi kadın, vize sorunu nedeniyle sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.Datça’da 7 yıl önce tanıştığı...

Anne 3 çocuğundan ayrılacak

Datça’da 7 yıl önce tanıştığı Türk ile imam nikahıyla evlenen Türkmenistan uyruklu üç çocuk annesi kadın, vize sorunu nedeniyle sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Datça’da 7 yıl önce tanıştığı Gökhan Gizler ile imam nikahıyla evlenen Türkmenistan uyruklu Shasolten Hemrayeva (38),Türkiye’ye giriş çıkış vize işlemlerini ihmal edince ülkesi tarafından kaçak olarak aranmaya başladı. Tüm Türkiye’de aranan Hemrayeva, önceki gün Datça’da yakalanarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Gökhan Gizler ile imam nikahıyla evlenen Hemrayeva'nın vize cezasının kaldırılması için 3 gün içinde 10 bin TL ödemesi gerekiyor. Para ödenirse 3 çocuk annesi kadının cezası kaldırılacak, aksi halde sınır dışı edilecek. Hemrayeva, vize cezasını ödedikten sonra ülkesine gönderilecek ve bekar kağıdı aldıktan sonra tekrar Türkiye'ye gelebilecek.

Annenin yardım çağrısına kayıtsız kalmayan Datça Kaymakamlığı, devreye girerek yardım toplanmaya başlandı.

Çocuklarından ayrılmak istemediğini söyleyen Shasolten Hemrayeva, Datçalılardan yardım istedi. Bir an önce ceza parasının toplanmasını beklediğini belirten Hemrayeva, “7 yıl önce Türkiye’ye gezmek için geldiğim. Datça’da Gökhan Gizler ile tanıştım ve O’nu sevdim. Daha sonra imam nikahıyla evlendik. Bu sürede üç tane çocuğumuz oldu ancak ülkeme giriş çıkış vize işlemlerimi yaptırmadığım için kaçak duruma düştüğüm bildirilerek hakkımda yakalama kararı çıkmış. Bunlardan haberim olmadı. Son olarak bugün öğrendim. Bana vize işlemlerimi yaptırmadığım için bana ‘10 bin TL ceza yazıldığını ve bu parayı 3 gün içinde ödemezsem vize ihlali suçundan sınır dışı edileceğim’ söylendi. Ben burada kalmak istiyorum. Çünkü burada evliyim ve üç tane çocuğum var” dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.