Amerika’da Türkiye ‘yi tanıttı

Marmaris ilçesinde Lise öğrencisi Aleyna Bakırlı, Türkiye’de 50 öğrenci arasında girerek öğrenci değişim programıyla Amerika’ya gitti.Aleyna, buradaki çalışmalarıyla büyük dikkat çekti ve bir makale kaleme aldı. Yazdığı...

Amerika’da Türkiye ‘yi tanıttı

Marmaris ilçesinde Lise öğrencisi Aleyna Bakırlı, Türkiye’de 50 öğrenci arasında girerek öğrenci değişim programıyla Amerika’ya gitti.Aleyna, buradaki çalışmalarıyla büyük dikkat çekti ve bir makale kaleme aldı. Yazdığı bu makale Aleyna’yı Amerikan Dışişleri Bakanı ve senatörlerle tanıştırdı.

Marmaris doğumlu Aleyna Bakırlı, 17 yaşında. Lise öğrenimini Kadıköy Anadolu Lisesi’nde sürdürüyor.O hem akademik başarısıyla hem de yer aldığı gönüllü çalışmalarda dikkat çekiyor.Aleyna Bakırlı Amerikan Hükümeti'nden aldığı burs ile 11 ay Amerika’da yaşadı.Öğrenci değişim programı kapsamında gerçekleşen bu eğitim için Türkiye’de 50 öğrenci seçildi. Aleyna da bu öğrencilerden biri oldu.Aleyna Bakırlı, Amerika’da kaldığı sürece çeşitli çalışmalar yaptı.Bakırlı, Amerika’da yazdığı bir makale ile de Amerika’nın Dışişleri Bakanı ve senatörlerle bir araya gelme fırsatı yarattı.Aleyna Bakırlı, Amerika’da sadece Türkiye’yi değil, Marmaris’i de anlattı.

Aleyna Bakırlı, gelecekle ilgili hedefi ve beklentilerini anlatarak, şunları söyledi: “Amerikan Hükümeti 12 Eylül saldırıları sonrası eğitim için bir burs başlattı. Bu öğrenci değişim programı sayesinde Müslüman ülkelerin ağırlıkta olduğu öğrenci grupları Amerika’ya gelerek hem kültürlerini öğrenip hem de eğitim alma fırsatı yakalıyor. Programın amacı kültürleri kaynaştırarak dünya barışını sağlamak ve ülkelerin gelecekleri için önemli olduğunu düşünüyorum.Amerika’da kaldığım süre içinde Türkiye’yle ilgili sunumlar yaptım. Bunun yanında bir çok defa gönüllülük faaliyetinde bulundum.Eğitim sırasında bin öğrenci arasından 100 kişi seçilerek makale yazmaları istendi. Makalenin konusu, ülkenizde bir şeyi değiştirecek olsanız bu ne olurdu ve ne gibi farklılık yaratırdınız. Bende eğitimi seçtim. Makalem ilgi çekti ve Amerikan Dışişleri bakanı ve senatörlerle bir ayara gelme fırsatı yakaladım. Bu benim için çok değişik bir tecrübe oldu.Amerika’da doğduğum şehir Marmaris’i anlatarak turizmimize katkıda bulunduğum için çok mutluyum”

Aleyna, ileride uluslararası iletişim okuyarak Türkiye’yi dünyaya en iyi şekilde tanıtmak istediğini ifade etti

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.