Ameliyattan biri çıktı diğeri girdi

Yücelen hastanesinde gerçekleşen iki ilginç operasyonda baba kız peş peşe aynı doktor tarafından peşpeşe ameliyat olarak sağlıklarına kavuştular. Baba kız ameliyat öncesi birbirlerine moral verdiler.Bahar Yiğit( 31 ) ve Feridun...

Ameliyattan biri çıktı diğeri girdi

Yücelen hastanesinde gerçekleşen iki ilginç operasyonda baba kız peş peşe aynı doktor tarafından peşpeşe ameliyat olarak sağlıklarına kavuştular. Baba kız ameliyat öncesi birbirlerine moral verdiler.

Bahar Yiğit( 31 ) ve Feridun Karaman( 51 ) Bodrum'da yaşayan baba, kız. Şiddetli bacak ağrısı şikayetleriyle Özel Yücelen Hastanesi Kalp Merkezi Kardiyovasküler Cerrahi Ünitesi başvurduktan sonra kendilerini muayene eden  Op.Dr.Hakan Filizoğlu tarafından her ikisine ameliyat olmaları gerektiği kararı verildi.

Yazın yoğun bir tempo ile çalışan baba-kız ikilisine yapılan tetkikler sonucu varis teşhisi konuldu. Zaman kaybetmek istemeyen baba kız, bir an önce ameliyat olmak istediklerini doktorlarına iletti. Aynı gün içerisinde hastaneye yatışı gerçekleştirilen baba kızın biri ameliyata girerken diğeri ameliyattan çıktı.

Ameliyathane kapısı önünde objektiflerimize yakalanan baba kız birbirleirni ameliyathane kapısı önünde dahi yalnız bırakmayarak ve teselli ederek aralarındaki sevgi bağını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Operasyondan çıkan Op.Dr.Hakan Filizoğlu “ Baba kız ikilisine aynı anda meslek hayatımda ilk kez müdahale ettim. Varis vakası bu iki olguda da ırsi bir şekilde karşımıza çıktı. Babası ve kızında da aynı şikayetler mevcuttu.Bilindiği gibi  toplardamarların genişlemesine ve şişmesine varis denir. Genellikle, vücudun en fazla basınç altında kalan bölgesi olan bacakların alt kısımlarında görülen varis, yalnızca estetik açıdan değil, sağlık açısından da önlem almayı gerektirir.

Varisi olanlarda, gece kramplar yaşanır, bacaklarda kaşıntı, şişkinlik olur, ayakta kalınca ağrı başlar. Kadınların, hamilelik ve period dönemlerinde varislerle ilgili şikâyetleri artar.Bu hastalarımızda da klinik bulgular bu şekildeydi. Hastanemizde uzun yıllardan beri  yaptığımız lazer teknolojisi sayesinde, yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren varisler bir günde tedavi edilebiliyor, yara izi olmuyor. Baba kızımızda da bu yöntemi uyguladık. Bugün bu ikiliyi sağlıklı bir şekilde taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz ” açıklamasında bulundu.

Ameliyatlarından başarı ile çıkan baba kız ise Filizoğlu ve hastane personeline teşekkür ederken, ameliyat öncesi ve sonrasında duygusal anlar yaşadıklarını belirttiler.

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.