Altyapı tamamen değişiyor

Milas İlçesinde Belediye tarafından başlatılan alt yapı ve çarşı düzenleme projesi kapsamında giyim pazarı 4 hafta kurulmayacak. Caddenin alt yapısı tamamen değişecekken diğer caddelerden farklı olarak her iki yöne akış...

Altyapı tamamen değişiyor

Milas İlçesinde Belediye tarafından başlatılan alt yapı ve çarşı düzenleme projesi kapsamında giyim pazarı 4 hafta kurulmayacak. Caddenin alt yapısı tamamen değişecekken diğer caddelerden farklı olarak her iki yöne akış olacak olan yolda orta refüj çalışması gerçekleştirilecek.

Milas Belediyesi tarafından yürütülen Çarşı projesi kapsamında Menteşe Caddesi alt yapı, yol düzenleme ve kaldırım çalışmaları bayram sonrası start aldı. Çalışmalarda yol kaplamalarının kaldırılmasının ardından hafta başı itibari ile alt yapı çalışmalarına da hızla başladı.

Yapılan tüm bu çalışmalar kapsamında cadde üzerinde Salı günleri kurulan Pazar tezgahları bu hafta itibari ile tamamen kaldırıldı. Tezgahlar için hazırlanan alan yetişmeyince pazarcılar resmi olarak tam 4 hafta mağdur edilerek tezgâh açamayacağı bildirilirken, pazarın diğer kısımlarında da bu tür satıcıların tezgâh açmasına izin verilmedi.

Bu duruma tepki gösteren Pazar esnafı adına Milas Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanlığı mağduriyetin giderilmesi adına belediye ye başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Caddede yapılan çalışmalar kapsamında ise, Ulusal Egemenlik, Kadıağa, Cumhuriyet Caddeleri’nde olduğu gibi caddenin öncelikle alt yapısı tamamlanacak. Milas Belediyesi tarafından İller Bankası ile ortaklaşa hazırlanan kanalizasyon ve yağmur suyu projesine uygun olarak caddeye, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşenecek. Mevcut alt yapı tamamen değişecek. Menteşe Caddesi alt yapısının tamamlanmasının ardından diğer caddelerde olduğu gibi geniş yaya kaldırımları, dekoratif çöp kutuları, aydınlatma direkleri, kent mobilyaları (oturma bankları) ve yol babaları monte edilecek. Diğer caddelerden farklı olarak Menteşe Caddesi yol yapımı sonrası çift yönlü trafiğe açık olacak. Çift yönlü trafik akışının daha sağlıklı olması için ise Menteşe Caddesi’ne 1 metre 20 cmlik refüj yapılacak.Çalışmaların 2012 Aralık ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.