Altaş: Büyükşehirin küçük odası olmayacağız

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın 11 Mayıs’ta yapılacak organ seçimleri öncesi Gelişim Hareketi tarafından “Statükoyu Yıkacağız, Muğla’yı Değiştireceğiz, Geleceğe Geliştirerek, Zenginleştirerek Taşıyacağız Kokteyli”...

Altaş: Büyükşehirin küçük odası olmayacağız

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın 11 Mayıs’ta yapılacak organ seçimleri öncesi Gelişim Hareketi tarafından “Statükoyu Yıkacağız, Muğla’yı Değiştireceğiz, Geleceğe Geliştirerek, Zenginleştirerek Taşıyacağız Kokteyli” düzenlendi.

Muğla Otel’de gerçekleştirilen kokteyle, Bayır bölgesinde yatırım yapmak için çalışmaları başlayan Netlog Lojistik firmasının yönetim kurulu başkanı Şahan Çak, Tütün işleme fabrikası kurmak için girişimleri devam eden İsveç’li firma temsilcisi Erık Berfıst de katıldı.

Kokteylin açılışında konuşan MUTSO Gelişim Hareketi Lideri Safa Altaş, “Bizler, MUTSO yönetiminden gelen insanlarız. Bizler 8 yıl önce yola çıktığımızda, “Değişimden” Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın vizyonunun ve misyonunun değişimini, böylelikle Muğla’da sanayileşme, ticaret ve ihracat alanında inovasyon yaratılmasını. Üniversite ile işbirliğinde stratejik planlama yapılarak, odamız üyeleri ile birlikte Muğla’nın ve üyelerimizin önüne yeni hedeflerin konulmasını anlıyorduk. Sizlere, Muğla’ya projelerimizi, hedeflerimizi, misyonumuzu, vizyonumuzu 6 aydır anlatıyoruz. Yönetime geldiğimiz zaman neler yapacağımızı sadece söylemlerimizle değil, eylemlerimizle ortaya koymaya çalıştık. Önce alanında Türkiye devlerinden biri olan uluslararası NETLOG Lojistik Grubunu Muğla’ya getirdik. Bu yüzden bize komisyoncu bile denildi. Desinler. Bunu seçilsek de seçilmesek de hep birlikte yapacağız. Şimdi de İsveç’ten bir firmayı Muğla’ya getirmiş bulunuyoruz. Firma Muğla’da 2 yılda 2 bin 200 aileye sözleşmeli özel tütün üretimi yaptıracak. Firmanın temsilcisi Erik Berfist de aramızda. Yatağan’da Reflekte Tuğla İmalatı ile ilgili tesis de gündemimizde. Ortaca’da bir meyve suyu fabrikası kurulması için görüşmelerimiz sürüyor. Başka projelerimiz de var. Biz Muğla Valiliği Tarım İl Müdürlüğü’nün başta DİMES Grubu olmak üzere yaklaşık 25 ulusal firmamıza Muğla’da yatırım yapmaları için davet çıkardıklarını biliyoruz. Ve yine başta DİMES olmak üzere yaklaşık 16 firmanın Muğla’ya geldiğini de biliyoruz. Ama mevcut Yönetimin onlarla ilgilenmediklerin de biliyoruz.

Gelişim Hareketi olarak biz 11 Mayıs’ta yapılacak seçimde, seçilsek te seçilmesek de yatırımları Muğla’ya çekmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.