Ali Şen cezayı değerlendirdi

Fenerbahçe’nin efsanevi başkanı Ali Şen, CAS’ın Fenerbahçe’ye verdiği men cezasını Bodrum’da değerlendirdi. Şen, Başkan Aziz Yıldırım’ın bir daha aday olmamasını da tavsiye etti.Fenerbahçe eski başkanı Ali Şen,...

Ali Şen cezayı değerlendirdi

Fenerbahçe’nin efsanevi başkanı Ali Şen, CAS’ın Fenerbahçe’ye verdiği men cezasını Bodrum’da değerlendirdi. Şen, Başkan Aziz Yıldırım’ın bir daha aday olmamasını da tavsiye etti.

Fenerbahçe eski başkanı Ali Şen, UEFA'nın sarı-lacivertli kulübe verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasının CAS tarafından onanmasını değerlendirdi.

Ali Şen, CAS’ın UEFA kararını onamasıyla bütün kapıların kapandığını ifade ederek, “Bundan sonraki İsviçre’deki idari mahkemeler, onlar boş şeyler, hiç bir şekilde bir şey tesir etmez. Karar bugün kulüpler yönünden noktalanmıştır. Fenerbahçe yönünden söyleyeyim, Aziz Yıldırım zaten Yüksek Divan Kurulu’nda. Bu kararlar çıktıktan sonra CAS onaylarsa da, onaylamasa da ben dedi olağan üstü kurulu toplayacağım. Daha önce ilan edilen Fenerbahçe kongre üyeleri var. Bu kongre üyelerine de genel kurulu geri almalarını tavsiye edeceğim. Genel kurulda sanırım o istikamette oy kullanır. Bu kişiler tekrar üye olur. Ondan sonrada Aziz Yıldırım’ın kararını Yargıtay bozarsa, tekrar Fenerbahçe Genel Başkanlığı’na adaylığını koyabilir. İşte sandık, işte genel kurul üyeleri gelin kim istiyorsa aday olacaksa adaylarla karşıma çıksın diyebilir. Ben Aziz Yıldırım’ın aday olmasını tavsiye etmiyorum. Ama derse ki aday olacağım niye aday oluyorsun demeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Trabzonspor’un durumunu değerlendiren Ali Şen, “Bugün Fenerbahçe kurul üyelerine 2 yıl şike yaptığı gerekçesiyle verilmiş oldu. Trabzonspor’un bugünden itibaren Türkiye Futbol Federasyonu’na Trabzonspor’un bundan sonra Aziz Yıldırım’a ve kişilere vereceği ceza Trabzonspor’u ilgilendirmez. Trabzonspor’u ilgilendiren sadece bu karardı” diye konuştu.

“Yeni jenerasyon gelsin”

Fenerbahçe’nin bundan sonraki izleyeceği yol hakkında konuşan Ali Şen, “Fenerbahçe yönetim kurulunun nasıl bir yol izleyeceğini başkan söyledi zaten. Bu kararlar nasıl çıkarsa çıksın genel kurulu toplayıp aday olabilirim dedi. Ama ben olsam Aziz Yıldırım’a da tavsiye ediyorum bu kadar büyük hizmetlerde yaptı. Son 15 yılda Türk futbolunda ve Fenerbahçe’de damgası olan biridir. Bundan sonra yeni insanlar gelmeli artık. Yani yeni jenerasyon yeni kişiler gelsin. Fenerbahçe dinamik bir camia bu camiadan çok dinamik gençler çıkar. Bu kişilerin yeni jenerasyondan gelmesini tavsiye ediyorum. 40 yıldır savunduğum bir olay var benim. Ben hep tüzük değişikliği olsun derdim. Bir futbol kulübü olsun, bir basketbol kulübü olsun, başkanı, yönetimi, bütçesi ayrı olsun. Yönetimdeki insanlar ayrı olsun, sahibi aynı olsun Fenerbahçe genel kurulu. Baş sahipleri de Fenerbahçe genel kurulu üyeleri ve taraftarlarımız olsun. Kulüp başkanları hep meşhur oluyorlar. Devleti ve ihaleyi kullanıyorlardı. Bunlar hep vardı. Kulüplerin artık zengin işadamlarını ihtiyaçları kalmadı. Bu yeni söylediğim modelle futbol kulübü olarak faaliyet gösterirlerse daha çok zengin ve daha çok para elde etmiş olurlar. Artık zengin işadamına ihtiyaç yok o dönem bitti” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.