Ali Boğa davul çaldı

Menteşe Belediyesi tarafından kaldırılan ve çeşitli tartışmaları da beraberinde getiren Ramazan Davulu yasağını protesto etmek isteyen bir grup genç kent meydanında davul çaldırırken, AK Partili vekiller de gençlere eşlik...

Ali Boğa davul çaldı

Menteşe Belediyesi tarafından kaldırılan ve çeşitli tartışmaları da beraberinde getiren Ramazan Davulu yasağını protesto etmek isteyen bir grup genç kent meydanında davul çaldırırken, AK Partili vekiller de gençlere eşlik ederek destek verdiler.

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden’in girişimleriyle Selçuklu mimari tarzında yapılan Kıran Camii’nin açılışı dolayısıyla Muğla’da bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ve Yüksel Özden davul çalan gençlere eşlik etti. İbadetlerin bireysel ve uhrevi yanlarının yanında toplumsal yönlerinin de olduğuna vurgu yapan Yüksel Özden, bu geleneklerin yüzyıllardır devam ettiğini, güzelliklerin toplum tarafından bilinmesi ve paylaşılması için bu geleneklerin yaşatıldığını ifade etti.

CHP zihniyetinin şimdi de geleneklerin yaşatılması konusunda aynı yasakçı zihniyeti devam ettirdiğini ileri süren Ali Boğa; “İnsanların kültürleri, inançları, fikirleri önündeki tüm yasakları protesto ediyorum.” diyerek Ramazan Davulu çaldı.

Ramazan davulunu boynuna asıp tokmağı eline alan Ali Boğa, ;”Davulun sesi uzaktan kulağa hoş gelirmiş, Muğla Ak Hizmetlerle tanışana kadar milleti uyandırmaya devam edeceğiz. Bu sesten rahatsız olanlar varsa da rahatsız etmeye devam edeceğiz. Çünkü bu ses, iyiliğin güzelliğin, inancın geleneklerin sesi. Bu ses yardımlaşmanın, mutluluğun, heyecanın sesi. Değilse bu davulu çalmak ne bir emir ne bir sünnet. Ama bu ses insanlara komşusunu düşünmenin, yoksulu düşünmenin, iyilik yapmanın, yardımlaşmanın gür sesidir.”diye konuştu.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.