Alerji mesleğini bıraktırdı

Ula ilçesine bağlı Akçapınar köyünde yaşayan ve çocukluğundan bu yana arıcılıkla uğraşan Salih Köroğlu, arı sokmasına karşı alerjisi çıkınca mesleği bırakmak zorunda kaldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi...

Alerji mesleğini bıraktırdı

Ula ilçesine bağlı Akçapınar köyünde yaşayan ve çocukluğundan bu yana arıcılıkla uğraşan Salih Köroğlu, arı sokmasına karşı alerjisi çıkınca mesleği bırakmak zorunda kaldı. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Arıcılık Bölümü'nü sınıf 5’incisi olarak başarıyla bitiren 26 yaşındaki Salih Köroğlu, çok sevdiği arılardan uzak kalmayı ise kabullenemediğini belirtti.

Akçapınar Köyü'nde 20 yıldır arıcılık yapan Mustafa Köroğlu(60), oğlu Salih’i küçük yaşta arıcı olarak yetiştirdi. Salih , küçük yaşta babasından öğrendiği arıcılık mesleğini bilimsel olarak da ilerletmek için eğitim almaya karar verdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Arıcılık Bölümü'nde 2 yıl eğitim alan Köroğlu, Üniversiteden en başarılı beş öğrenci arasında yer alarak mezun oldu. Salih Köroğlu, Stajını yapmak için gittiği Mersin'de arı sokması sonucu fenalaşarak hastanelik oldu.Mesleği gereği defalarca arı soktuğu için rahatsızlığını önemsemeyen Köroğlu, stajının tamamladıktan sonra köyüne dönerek arıcılığa devam etti. Ancak Köroğlu'nu kovanlarla ilgilenirken bir kez daha arı soktu. Fenalaşarak, halsizlik ve nefes darlığı çekmeye başlayan genç adam, bir kez daha hastaneye kaldırıldı. Talihsiz gencin tedavisinin ardından yapılan testlerde arı sokmasına karşı alerjisi olduğu ortaya çıktı.

Sağlığı için mesleğini bırakmak zorunda kalan Salih Köroğlu, "Üniversiteden istediğim bölümden mezun oldum. Baba mesleğini sürdürecektim. Arı sokmasına karşı alerjim olduğu ortaya çıkınca, hayallerim yıkıldı. Babama dükkanında bal satışında yardımcı olacağım" dedi.

Baba Mustafa Köroğlu ise yaptığı açıklamada, “Arcılık mesleğini oğluma miras bırakmak istiyordum.Ancak arı sokmasına karşı alerjisi çıkınca mesleği bırakmak zorunda kaldı. Fakat bu meslekten kopamadığımız için ben işime devam edeceğim” diye konuştu.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.