Aldan: Kılıçdaroğlu’nu da fişlediniz mi?

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, büyük tartışmalara neden olan izlenme ve fişlenme olaylarını değerlendirirken, “ CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu da fişlediniz mi? “ dedi.“Sayın Kılıçdaroğlu’nun...

Aldan: Kılıçdaroğlu’nu da fişlediniz mi?

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, büyük tartışmalara neden olan izlenme ve fişlenme olaylarını değerlendirirken, “ CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu da fişlediniz mi? “ dedi.

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belge Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamedir. İddianamenin mağduru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi olarak görülmektedir. İddianamede, suçlanan 10 polisin çeşitli zaman dilimlerinde toplam 114 kez sisteme girip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine ait kişisel bilgileri inceledikleri ifade edilmektedir.

İddianamede yer alan bilgilere göre “Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire başkanlığının ülke genelinde, yani Türkiye’de herkese ait istihbarat bilgilerini sanal ortamda detaylı veri analizi (deva1 ve 2) programı ile topladığı, program içerisinde ülkedeki herkese ait istihbari kişisel bilgilerin bulunduğu” belirtilmektedir. Yani, söz konusu iddianamede yer alan bilgilere göre, Türkiye’deki herkes istihbarat birimleri tarafından izlenmekte yani fişlenmektedir.” Diyen Aldan, Meclise verdiği soru önergesi ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan şu sorulara cevap istedi:

-İddianamede  “Detaylı veri analizi programında kişilere ait özel her türlü bilginin yer aldığı, herhangi bir devlete ait (gizli) sır niteliğinde herhangi bir bilgi bulunmadığı…” ifade edilmektedir. Kişilerin özel bilgilerinin devletin istihbarat birimleri tarafından toplanmasının gerekçesi nedir?

-Devletin istihbarat birimlerinin vatandaşın özel yaşamını takip etme imkanı tanıyan yasal düzenleme var mıdır? Yapılan bilgi toplama ve fişlemeler Anayasaya uygun mudur?

-Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire başkanlığı, istihbari bilgileri nerede toplamaktadır?

-Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire başkanlığının izlediği kişiler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ailesi de bulunmakta mıdır? Kılıçdaroğlu ve ailesi izlenen kişiler arasında yer alıyorsa, izlemek için adı geçen sisteme kaç kişi tarafından, kez giriş yapılmıştır?

-Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire başkanlığının izlediği kişiler arasında Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve ailesi de var mıdır?

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.