Akyol’da “Pazar” eylemi

Muğla Menteşe’nin Akyol semtinde kurulan halk pazarının Coronavirüs tedbirleri kapsamında, sosyo-kültürel alana taşınmasının ardından pazarın Salı günleri yeninden Akyol’da kurulmasına, Akyol’da oturan vatandaşlar isyan...

Akyol’da “Pazar” eylemi

Muğla Menteşe’nin Akyol semtinde kurulan halk pazarının Coronavirüs tedbirleri kapsamında, sosyo-kültürel alana taşınmasının ardından pazarın Salı günleri yeninden Akyol’da kurulmasına, Akyol’da oturan vatandaşlar isyan etti. Muslihittin ve Karamehmet mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar Akyol Pazar Yeri’nde bir araya gelerek, “Pazarımızı geri istiyoruz” diyerek isyan ettiler.

Sinem Karakaya

Geçtiğimiz Nisan ayında sosyo-kültürel alana taşınan Akyol Pazarı’nın, Salı günleri yeninden Akyol’da kurulmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Muslihittin ve Karamehmet mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar Akyol Pazar Yeri’nde basın açıklaması yaparak, eylem yaptılar. Topluluk adına açıklama yapan Tülin Gürel, “Biz, mahalle sakinleri olarak Pazar günleri pazarımızı yine burada istiyoruz” diyerek yetkililere seslendi.

“BU PANDEMİ SADECE AKYOL PAZARI’NI MI BULDU?”

“Göstermelik Pazar istemiyoruz” şeklinde isyan ederek mahalleli adına açıklamayı yapan Tülin Gürel, “Biz, Pazar günü Pazar istiyoruz. Biz, Muslihittin Mahallesi ve Karamehmet Mahallesi sakinleri olarak mağdur durumdayız. Pazarımızı geri istiyoruz. Menteşe Belediyesi ile defalarca görüşmeler gerçekleştirdik. Bahattin başkanımız 9 kişilik Salı günleri burada Pazar açtı. Biz zengin bir mahalle değiliz. 9 kişilik pazardan ne alabiliriz. Çeşit yok. Saat 5 olduğu zaman pazar hemen kalkıyor. Biz, eski pazarımızı istiyoruz. Sosyo-kültürel alandaki Pazar kapatılsın demiyoruz. Ama Pazar günleri kurulan düzen geri gelsin istiyoruz. Eski satıcılarımızı istiyoruz. Göstermelik pazar istemiyoruz. Bizim pazarımız pandemiden dolayı taşındı. Bu pandemi sadece Akyol Pazarı’nı mı buldu? Bizim yaşlı vatandaşlarımız var. Sosyo-kültürel alandaki pazara nasıl gidecek, pazar eşyalarını nasıl taşıyacak diye düşünen yok. Biz, Pazar gibi pazar istiyoruz” dedi.

“PAZARI GENİŞLETECEĞİZ DİYEREK EVLERİMİZİ YIKTILAR”

Öte yandan, Akyol Pazar yerinin içinde bulunan binanın pazar yerini genişletmek amacıyla yıktıklarını söyleyen 87 yaşındaki Ahmet Bozkurt, “Pazar yerini genişleteceğiz diyerek evlerimiz yıktılar. Uzun zamandır o alan boş. Yaşlılar için bir yer yapılacağını söylediler. Mahallede bakım yok. Buraya iki, üç bank koysunlar biz otururuz. Fazla bir şey istemiyoruz. Biz vatandaşlar olarak hakkımızı arıyoruz. Kurulu düzenimizi geri istiyoruz. Bu Pazar yeri 1982’de dönemin Belediye Başkanı Sayın Erman Şahin tarafından kuruldu. Bu mahallenin çoğu yaşlı. Pazar buradan taşınınca çok zorlandık. Zorlanmaya da devam ediyoruz. Mağdur oluyoruz. Pazarımızı geri istiyoruz. Savunmamızın sonuna kadar arkasındayız. Belediyeler halka hizmet için var. Halkın hakkını gasp etmek için değil. Pazar oraya da açılsın ama bizim pazarımıza dokunmasınlar. Biz sosyo-kültürel alandaki Pazar kapansın Akyol Pazarı açılsın demiyoruz. Pazar günü burada devam etsin. Salı ya da Cumartesi sosyo-kültürel alanda açılsın. Biz, eski pazarımızı istiyoruz” diyerek, “pazarımızı istiyoruz” sloganları eşliğinde isyan etti.

Açıklamaların ardından küçük çaplı tartışma yaşanan eylemde, Muslihittin Mahallesi Muhtarı Süleyman Bozüyük ve Karamehmet Mahalle Muhtarı Hayati Zorlu, Akyol Pazar yerine gelerek, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile görüşmeler yaptı.

Daha sonra Menteşe Zabıta Amiri Muhammer Ünver gelerek, Menteşe Belediyesi internet sitelerinde Pazar müracaat formu yayınlayacaklarını, müracaat eden herkesin Pazar kurabileceğini söyledi.

Öte yandan Tülin Gürel ve mahalle halkı Akyol Pazar düzeni geri gelene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.