Akyaka’da Organ Bağışı Kampanyası başlatıldı

Organ bağışının öneminin vatandaşlara aktarılması için hafta boyunca düzenlenecek organ bağış kampanyasının Ula’daki ilk standı turistik Akyaka mahallesinde açıldı. Standı ziyaret eden Ula Esnaf Odası Başkanı Kemal...

Akyaka’da Organ Bağışı Kampanyası başlatıldı

Organ bağışının öneminin vatandaşlara aktarılması için hafta boyunca düzenlenecek organ bağış kampanyasının Ula’daki ilk standı turistik Akyaka mahallesinde açıldı. Standı ziyaret eden Ula Esnaf Odası Başkanı Kemal Özçelik, organ bağışında bulundu.

Organ bağışı hakkında bilgi veren Ula Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Murat Yıldız, “Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Kurumu organ bağışının vatandaşlara anlatılması ve organ bağışı yapacak olan hedef kitleye ulaşılıp organ bağışını teşvik etmek için çalışma başlattı. Bizim amacımız da organ bağışını düşünen veya organ bağışı hakkında bilgi almak isteyenlere doğru bilgileri vererek organ bağışı sayısını arttırmak istiyoruz. Ülkemizde maalesef böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği ve diğer organ yetmezliğinden dolayı hayatlarını yüksek maliyetli tedaviler ile sürdüren insanlarımız var. Bu insanlarımız ciddi anlamda organ bekliyorlar. İnsanlarımız maalesef hayatta iken organlarının alınacağını düşünüyorlar. Organlarını bağışlayan bir kişi herhangi bir kaza sonrası beyin ölümü gerçekleştikten sonra bağış yaptığı organları alınabilir. İnsanlar organ bağışının önemini ancak kendi yakın çevresinin organa ihtiyaç duyulduğu zaman kavrayabiliyor. Organ bağış kampanyamız gayet başarılı bir şekilde devam ediyor” dedi.

Ula’da organ bağış kampanyasına destek veren Ula Esnaf Odası Başkanı Kemal Özçelik, Akyaka’da düzenlenen kampanyada ilk organ bağışını yapan isim oldu. Başkan Özçelik, “Esnaf Odası olarak organ bağış kampanyasında Ula’daki sağlık kuruluşları ile işbirliği yaparak organ bağış kampanyasına destek verdik. İnsanlara can vermek çok önemli. 5 ayrı noktada organ bağış standı açtık. Akyaka, Karabörtlen, Kızılyaka, Gökova Mahalleleri ve son olarak da Ula İlçe merkezinde sağlık ekibi tarafından vatandaşlarımız hem bilgilendiriliyor, hem de organ bağışları kabul ediliyor” dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.