Akyaka turizmcisi isyan etti

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle ziyaretçi akınına uğrayan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde günübirlik tesislerin yanı sıra piknik alanları da tıklım tıklım doldu.  Akyaka’da yaşanan yoğunluğun...

Akyaka turizmcisi isyan etti

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle ziyaretçi akınına uğrayan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde günübirlik tesislerin yanı sıra piknik alanları da tıklım tıklım doldu.  Akyaka’da yaşanan yoğunluğun ardından günübirlikçi tatilcilerin çevreye verdikleri kirlilik ve araç trafiğinin yoğunluğu nedeniyle yaşanan keşmekeş yöre turizmcisini isyan ettirdi.

Bayram tatili nedeniyle yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde günübirlik tesislerin yanı sıra piknik alanları da tıklım tıklım doldu.

Akyaka’da yaşanan yoğunluğun ardından tatilcilerin çevreye verdikleri tahribat ve araç trafiğinin yoğunluğu nedeniyle yaşanan keşmekeş yöre turizmcisini isyan ettirdi.

5 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı birçok kişinin ziyaret ettiği Akyaka’da, ortaya çıkan çevre katliamı gözlerden kaçmadı. Özellikle orman içi piknik alanı günübirlikçi vatandaşların akınına uğrarken, mahallenin giriş ve çıkışları araç trafiği nedeniyle adeta felç oldu. Trafik çoğu zaman tıkanırken, jandarma trafiği açmak için yoğun çaba harcadı.

Özellikle Akyaka Halk Plajı yanındaki orman içi piknik alanına girişlerin ücretsiz olmasıyla günübirlikçi vatandaşlar, bu alana akın ettiler. Bu alanda piknik yapıp denize giren günübirlikçilerin akşam saatlerinde ayrılırken de çöplerini ortada bıraktıkları gözlendi. Azmak kenarında yakılan mangallar da dikkat çekerken, yöre turizmcileri tatil alanındaki sahipsizlikten şikayetçi.

Yöredeki turizmciler ve esnaf ortaya çıkan manzara karşısında ne yapacaklarını bilemez durumda olduklarını belirttiler. Yöre esnafı ve bazı turizmciler, “Akyaka sahipsiz kaldı. Herkes kafasına göre takılıyor. Mangallar yanıyor, çöpler bırakılıyor, hatta iç çamaşırları bile atılmış vaziyette ortalıkta geziyor, köpekler azmakta ve denizde yüzdürülüyor, trafik berbat, denetim yok. İnsanlar azmağa masa sandalye atmışlardır kafaları çekip eğleniyorlar bunlara kim ‘dur’ diyecek? Akyaka’ya giriş ve çıkışlar neredeyse imkansız hale geldi. Aşırı bir yoğunluk var ve bu yoğunluktan dolayı ortaya olumsuz görüntüler çıkıyor. Kime gideceğimize şaşırdık. Buradaki görevli sayısı da yetersiz. Sözde büyükşehir olduk, bu trafiğe kim yön verecek trafik mi, jandarma mı, zabıta mı? Bu bayram tatilinin ardından Akyaka’da ortaya çıkacak manzaraya bir daha bakalım. Şuan ortalık adeta curcuna. Ulu orta atılan atıklar mikrop saçıyor. Yetkililerin bu duruma bir an önce el koyması gerekiyor” diye konuştular.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.