Akyaka sahiline ölü Yunus vurdu

Ula ilçesine bağlı Akyaka sahiline ölü Yunus vurdu. Vatandaşlar tarafından bulunan Yunus’un kesin ölüm nedeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nden yapılacak olan incelemelerden sonra belirlenecek.Ula...

Akyaka sahiline ölü Yunus vurdu

Ula ilçesine bağlı Akyaka sahiline ölü Yunus vurdu. Vatandaşlar tarafından bulunan Yunus’un kesin ölüm nedeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nden yapılacak olan incelemelerden sonra belirlenecek.

Ula İlçesine bağlı Akyaka mahallesinde Kiteboard sörfü sahili yakınına ölü bir Yunus balığı vurdu. Yunus balığının vücudunda herhangi bir yara izine rastlanmazken, kesin ölüm nedeni DEKAMER’de yapılacak incelemenin ardından netleşecek.

Akdeniz Koruma Derneği tarafından bir önce Gökova Körfezinde yaralı bir Yunus görüldüğü ihbarının ardından yapılan tüm aramalara rağmen yaralı Yunus balığına rastlanılmamıştı. Bu sabah saatlerinde ise Akyaka Mahallesi Kiteboard sporu yapılan sahil ile Akyaka sahili arasında karaya vurmuş ölü bir Yunus balığının görülmesi üzerine Akdeniz Koruma Derneği üyeleri Ortaca’nın Dalyan Mahallesi İztuzu sahilinde bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER)’e bilgi verildi. DEKAMER’Den gelen ekip sahile vuran Yunus balığını incelemek üzere merkeze götürdtü.

DEKAMER Sorumlusu Doğan Sözbilen, karaya vuran Yunus balığının 80-100 kilo ve 2 metre boyunda olduğunu belirterek, “Son günlerde Yunus balıklarının ölümleri ile ilgili haberler almaya başladık. Dün yaralı bir Yunus haberi aldık. Geldiğimizde hayvan ayrılmıştı. Fotoğraflardan tespit ettiğimiz kadarı ile yavru bir bireydi. Bugün Akdeniz Koruma Derneği’nden arkadaşlar tekrar aradılar. Biz dün yaralı olarak bildirilen hayvan sanıyorduk. Fakat bu dün yaralı olduğu söylenen Yunus değildi. Bugün bulduğumuz ölü Yunus ergen bir birey. İki tane farklı bireyin arka arkaya, birisinin yaralanması, diğerinin ölmesi düşündürücü. Ölüm nedeni merkeze gittikten sonra yapacağımız inceleme sonrası ortaya çıkacak. Buruda görev yapan Akdeniz Koruma Derneği üyesi arkadaşlarımızın bizlere yardımı oldu. Bundan sonra da yine AKD üyesi arkadaşlarımız ile çalışmaya devam edeceğiz. Bugün sahile vuran Yunus’un yaklaşık 2 metre ve 80-100 kilo civarında bir ağırlığı var. Dışarıdan bakıldığında herhangi bir önemli bir yara izine rastlamadık. Balık ağlarına takılmış mı ona da bakacağız. Bu havyanlar memeli hayvanlar olduğu için zaman zaman su seviyesine çıkarak nefes almak zorunda. Eğer balık ağlarına takıldı ise havasızlıktan da ölmüş olabilir” dedi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.