AKUT, YEMLEME ÇALIŞMASI YAPTI

AKUT Fethiye ekibi bu kez yaban hayvanları için dağa çıktı. Ekip, aşırı soğuklarda yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlar için yemleme çalışması gerçekleştirdi.AKUT Fethiye Ekibi tarafından ağır geçen kış şartları...

AKUT, YEMLEME ÇALIŞMASI YAPTI

AKUT Fethiye ekibi bu kez yaban hayvanları için dağa çıktı. Ekip, aşırı soğuklarda yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlar için yemleme çalışması gerçekleştirdi.

AKUT Fethiye Ekibi tarafından ağır geçen kış şartları nedeniyle, yaban hayvanlarının şehir merkezlerine inmemesi için bulundukları doğal yaşam alanlarına yemleme çalışması yapıldı.

AKUT Fethiye Ekibi Ördek Adası’ndaki ördekleri yemlemesinin ardından Babadağ’ın 1800 metrelik zirvesine tırmanarak hayvanlar için oluşturdukları yiyecekleri doğaya bıraktı. Bir sure araç ile giden ekipler, kış şartları nedeniyle 1800 metre yüksekliğindeki Babadağ’ın zirvesine yürüyerek tırmandı. Hazırlanan yem ve yiyecekleri ellerinde ve sırtlarında taşıyan ekipler, daha sonra zirvenin değişik noktalarına dağılarak bu yiyecekleri bıraktılar.

Etkinlik hakkında bilgiler veren AKUT Ekip Lideri Ersin Gür “Biz AKUT olarak operasyonlar kadar sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyoruz. Bugün doğal yaşam ile ilgili bir etkinliğimiz var. Bu hayatı hayvanlarla birlikte paylaşıyoruz. Bu zorlu şartlar altında onların dağlarda yiyecek sıkıntısı çektiğini biliyoruz. Bu yüzden ülkemizin değişik noktalarında şehirlere inen hayvanları görüyoruz. Bunun önüne geçmek istedik. Bugün burada yaban domuzu, çakal, tilki gibi hayvanların yararlanması için bırakıyoruz. Önümüzdeki günlerde kuşlar içinde Seki Erendağ’da bir etkinliğimiz olacak. Amacımız hayvanların bir nebzede olsa hayati risklerini azaltmaktır” dedi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.