AKUT her imdada koşuyor

Fethiye’de, kayalıklarda mahsur kalan genç kız, Fethiye AKUT ekiplerince kurtarıldı. Kabak Koyu’na tatile gelen üniversite öğrencisi Piraye Zeynep Evren (18), Kabak Koyu’ndan yüzerek Cennet Koyu’na geçti. Bu koyda bulunan Cennet...

AKUT her imdada koşuyor

Fethiye’de, kayalıklarda mahsur kalan genç kız, Fethiye AKUT ekiplerince kurtarıldı. Kabak Koyu’na tatile gelen üniversite öğrencisi Piraye Zeynep Evren (18), Kabak Koyu’ndan yüzerek Cennet Koyu’na geçti. Bu koyda bulunan Cennet Mağarası’nı gören Piraye Zeynep Evren, patika yoldan yaklaşık 355 metre kayalıklara doğru tırmandı. Kabak Koyu’na indiğinde bir anda ne ilerleyebileceği ne de geri dönebileceği bir noktada olduğunu fark eden genç kız, 50 metre indikten sonra gece saat 21.00 sıralarında sarp ve dik kayalıklarda mahsur kalınca bulunduğu yerden “imdat” çığlıkları atarak yardım istedi. Kabak Koyu’ndaki tesislerde çalışanlar ve tatilciler, çığlığın geldiği yöne koştu. Kayalıklara tırmanmalarına rağmen kıza ulaşamayan vatandaşlar, Fethiye AKUT ile jandarmadan yardım isteyerek, genç kıza sabaha kadar ışık tutup kendisi ile sürekli konuşarak moral verdiler. Ölüdeniz Jandarma Komutanlığı ile Fethiye AKUT ekibi, gece saat 02.00 sıralarında Uzunyurt köyünden genç kızın mahsur kaldığı yere doğru yola çıktı. Sabah 07.00’de genç kızın bulunduğu bölgeye ulaşan Fethiye AKUT ekibi burada istasyonlar oluşturdu. Halatlarla saatler süren çalışmanın sonunda genç kızın yanına ulaşıldı. Fethiye AKUT ekibi, Piraye Zeynep Evren’i halatla metrelerce çekerek bulunduğu sarp kayalıklardan kurtarmayı başardı. Gece saat 02.00’de başlayan ve aynı gün öğleden sonra 12 saatlik operasyonla kurtarılan genç kız, doğayı ve macerayı sevdiğini söylerken, genç kızın ayakları çıplak olduğu için Fethiye AKUT tarafından bandajlandı.

Fethiye AKUT Birim Sorumlusu Ersin Gür, genç kızın yaşadığı macerayı anlatırken şunları söyledi: "Doğayı ve macerayı seven bir kişi. Mahsur kaldığı yerden 12 saat süren operasyonla kurtardık. Kabak Koyu’ndan Cennet Koyu’ndaki mağaraya yüzerek gitmiş. Karadan tekrar Kabak Koyu’na dönmeyi istemiş. Kabak Koyu’nun sarp kayalıklarında mahsur kalmış. Yardım isteyince biz de operasyonla kurtardık.”

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.