AKUT 85 kişinin hayatını kurtardı

AKUT Fethiye ekibi kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği 67 operasyonda 85 kişinin hayatını kurtardı.İnsan hayvan ayırt etmeden her canlının imdadına koşan AKUT, Muğla ve çevresinde de diğer kuruluşlarla koordineli olarak...

AKUT 85 kişinin hayatını kurtardı

AKUT Fethiye ekibi kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği 67 operasyonda 85 kişinin hayatını kurtardı.

İnsan hayvan ayırt etmeden her canlının imdadına koşan AKUT, Muğla ve çevresinde de diğer kuruluşlarla koordineli olarak her kurtarma operasyonunu katılıyor. Bu ekiplerden birisi de AKUT Fethiye ekibi. AKUT Fethiye ekibi kuruluşundan bugüne kadar toplam 67 operasyon gerçekleştirirken bu operasyonlarda 85 kişinin hayatını kurtardı.

Ekip Sorumlusu Sadi Çidem AKUT ekibinin çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Görev alanı olarak kaş ilçesinden Köyceğiz ilçesi arasında kalan yörede hizmet vermiştir. Bu operasyonların paraşüt kazaları, sel baskını, ormanda yada Likya yolunda kaybolmalar, denize, kanala, kuyuya ve baraj göledine düşme olarak kategorize edebiliriz.Bu operasyonlarda 2 kişiyi de ölü olarak kurtarma işlemini gerçekleştirdik. B u arada 2 adet keçiyi de kurtardık.

Bunlardan ayrı olarak sosyal sorumluluk projelerde gerçekleştirmekteyiz. 2013 yılında ilçe merkezinde ve beldelerde yaklaşık 7000 öğrenciye deprem konulu seminerler düzenledik, 2014 de ise bu seminerleri köy okullarını da dahil ettik.

Fakir köy okulları tespit edilerek çocuk, yetişkinler için 2. el giyim eşyalarını ve oyuncakları toplama kampanyası düzenledik ve toplanan bu malzemelerin dağıtımına başladık ve bu çalışma Fethiye halkının desteğiyle 2014 yılında da devam edecektir.

Kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri ile ilişkileri geliştirmekteyiz ve bu faaliyetlerimiz 2014de de devam edecektir.Sivil toplum örgütleri ve Fethiye Belediyesi ile ortaklaşa sosyal projeler gerçekleştirmekteyiz.

AKUT Fethiye Ekip Lideri olarak 2014 yılının tüm halkımıza afetsiz ve kazasız geçmesini diler, herkese sağlık, mutluluk içerisinde bir yıl diliyorum.”

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.