Aksaz Komuta Kademesi belli oldu

Yüksek Askeri Şura Toplantısında alınan kararlar sonrasında, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nın yeni komuta yapısı belli oldu. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı görevini sürdürmekte iken balyoz davasından tutuklanan ve hakkında...

Aksaz Komuta Kademesi belli oldu

Yüksek Askeri Şura Toplantısında alınan kararlar sonrasında, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nın yeni komuta yapısı belli oldu. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı görevini sürdürmekte iken balyoz davasından tutuklanan ve hakkında verilen 16 yıl hapis kararı halen Yargıtay aşamasında bulunan Tuğamiral Şafak Yürekli Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkan yardımcılığına atandı. Yürekli’nin bu atamasının ailevi durumlarının bir gereği olarak kendi isteği ile gerçekleştiği öğrenildi.

Öte yandan Tuğamiral Şafak Yürekli’nin tutuklanmasının ardından 1,5 yıldır komutanlık görevini vekaleten yürüten Deniz Kıdamli Albay Levent Ateş ise kadrosuzluktan emekliye sevk edildi.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı görevine bu yılki YAŞ kararları sonrasında Tuğamiralliğe terfi eden Dz. Kur. Kd. Alb Gökhan Polat atandı.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığındaki bir diğer amiral kadrosu olan Güney Görev Görev Grup Komutalığına ise halen Ege Deniz Bölge Komutanlığı görevini yürüten Tuğamiral Ömer Bayram Çetin getirildi. Komuta devir teslim törenlerinin önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.