AKP VEe CHP ARASINDA TÜRKLÜK TARTIŞMASI

AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı ile CHP Marmaris İlçe Teşkilatı arasında Türklük tartışması başlarken,y AK Parti İlçe Başkanı Kadem Mete, AK Parti’nin Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı olarak gösterilmeye çalışıldığını...

AKP VEe CHP ARASINDA TÜRKLÜK TARTIŞMASI

AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı ile CHP Marmaris İlçe Teşkilatı arasında Türklük tartışması başlarken,y AK Parti İlçe Başkanı Kadem Mete, AK Parti’nin Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı olarak gösterilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, CHP Marmaris ilçe teşkilatı yönetiminde bulunan bazı kişilerin AK Parti’yi Cumhuriyetin, Laikliğin ve Atatürk’ün düşmanı olarak göstermeye çalıştıklarını iddia etti.

AK Parti Marmaris İlçe binasında açıklama yapan Mete, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı’na yönelik, “Bana bayrağımı, cumhuriyeti, atamı anlatan insanları biraz incelerseniz kendilerinin bu vatana sonradan geldiklerini ve sonradan Türk vatandaşı olduklarını Türküm, doğruyum diyenlerin aslında Türk olmadıklarını görürsünüz. Bu insanların bana Türklüğü öğretmesi kanıma dokunuyor” şeklinde konuştu.

Mete, “Parti yöneticileri maalesef kendi içlerinde yaşadıkları fikir ayrılıklarını maalesef başkalarını hedef göstererek kapatmaya çalışıyorlar” dedi.

29 Ekim’de yapılan Cumhuriyet Yürüyüşünün CHP tarafında sahiplenildiğini iddia ederek tepki gösteren Mete, yürüyüşün Marmaris Kaymakamlığı’nın düzenlediği bir yürüyüş olduğunu ancak yürüyüşün başında CHP flaması olduğunu söyledi. Mete, “Bu CHP’nin düzenlediği bir yürüyüş değildir. Milli birlik ve beraberlik duygularının ortaya konulduğu bu yürüyüşü CHP’liler sabote ederek kendilerinin düzenlediği bir yürüyüşmüş gibi davranıyorlar. Oradaki bütün herkesi partidaşları gibi göstermeye çalışıyorlar”

Cumhuriyet sayesinde başa geldiklerini söyleyen Mete, “Cumhuriyete karşı olmamız söz konusu bile olamaz. Bana bayrağımı, cumhuriyeti, atamı anlatın insanları biraz incelerseniz kendilerinin bu vatana sonradan geldiklerini ve sonradan Türk vatandaşı olduklarını Türküm, doğruyum diyenlerin aslında Türk olmadıklarını görürsünüz bu insanların bana Türklüğü öğretmesi kanıma dokunuyor” dedi.

CHP’lilerden tepki

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete’nin açıklamalarına CHP Marmaris İlçe Başkanı Candan Yürekli ve CHP Marmaris İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erkan Üstü’nden tepki geldi.

İlçe Başkanı Candan Yürekli ve partililer ilçe binasında toplanarak basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Candan Yürekli Kadem Mete’nin kendisinden yaşça küçük birisi için sarf ettiği sözlere anlam veremediklerini ifade etti. Yürekli, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan birisine bu sözleri söylemeye hakkı yoktur. Bu topraklarda yaşayan insanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Ben onun yerinde olsan çıkar özür dilerdim” dedi.

CHP Marmaris İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erkan Üstün de kendisinin Atatürk’ün kurduğu bir partide ilçe gençlik kolları başkanlığını yürüttüğünü ifade etti. Üstün, “Kimsenin benim Türklüğümü sorgulama hakkı yoktur. Ben bu bu ülkenin bu ailenin bir ferdiyim. Bu açıklamaları kınıyorum” dedi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.