Akın’dan pakete tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, hükümetin hazırladığı Demakratikleşme Paketi’nin genel hatlarıyla Türk Milletinin taleplerini karşılayacak nitelikte olmadığını belirterek tepki gösterdi.BBP Muğla...

Akın’dan pakete tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, hükümetin hazırladığı Demakratikleşme Paketi’nin genel hatlarıyla Türk Milletinin taleplerini karşılayacak nitelikte olmadığını belirterek tepki gösterdi.

BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın, Hükümet tarafından hazırlanan ve çeşitli tartışmaları da beraberinde getiren Demokratikleşme Paketi ili ilgili olarak partisinin ve kendisinin görüşlerini açıklarken; “Demokratikleşme adı altında sunulan paket genel itibariyle yüce Türk milletinin taleplerini karşılayacak, Türkiye'yi demokratikleşme adına bir noktaya taşıyacak  hiçbir anlam ifade etmemektedir.Tam tersine bir takım çevrelerin talepleri doğrultusunda hazırlanmış ve İktidar partisinin kendi taleplerini koruyacak ya da güçlendirecek maddeler olmakla birlikte AB ve batının dayattığı maddeler, PKK ile yürütülen müzakere sonucu pazarlık edilen taleplerini karşılayan maddeleri içermektedir.” Dedi.

“Demokrasinin ilerlemesini biz de isteriz”

Demokrasinin daha ileri seviyelere taşınmasını kendilerinin de yürükten istediğini ifade eden Akın; “Türkiye demokratikleştirilirken halkın ihtiyaçlarının, milletin taleplerinin göz önüne alınması gerekir.Herkesimin kucaklanmasını ve herkesimin kendisini Türkiye içerisinde özgür ve rahat bir şeklide hissedebileceği bir sisteme ve düzene Türkiye’nin kavuşmasını istiyoruz. Bunun içinde Türkiye’nin yeni demokratik sivil bir Anayasa’ya kavuşması gerekiyor. Ama maalesef Türkiye’yi yönetenler bunu yapmadılar. Bunlar 11 yıldır iktidarda. Milletimiz Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu bu iktidara verdi. Referandum çoğunluğu ile değiştirecek çoğunluğu da verdi. Tek başına başka partiler ile de iş birliği yaparak değiştirme imkânı tanıdı. Ama ne hikmetse iktidar partisi Anayasayı nihayetinde hep oyalama taktiğiyle her seçim öncesi millete anayasa umudu ve anayasa sözü vererek seçimlere girdi, ama seçimlerden sonra top çevirerek bir türlü yeni anayasayı yapma gayreti içerisinde olmadı. Anayasayı yapamamanın üstünü örtmek için, demokratikleşme paketini allayarak,pullayarak milletin gözüne baka baka bir aymazlığa daha imza attılar. “dedi.

“Mevcut sistemden besleniyorlar”

Mecliste bulunan AKP, CHP ve MHP’nin mevcut sistemden beslendiğini iddia eden Akın; “Onun için yeni bir anayasa yapılmasına yanaşmadılar ve yanaşmayacaklar. Bunlar milleti yeni sivil bir demokratik anayasaya kavuşturamazlar.Demokratik bir Anayasa demek, demokratik bir siyasi partiler yasası, demokratik bir seçim kanunu demektir.Milletin gözünü boyayarak, büyük bir beklenti yaratarak bir demokratikleşme paketinin açıklanacağını söylediler. Biz paket açıklanmadan öncede Paketin milletin taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamayacağını,Türkiye’yi demokratikleşme açısından daha ileri bir noktaya taşımayacağını, tam tersine paket bir takım çevrelerin taleplerini içerecek maddelerden ibaret olacağını defalarca söyledik.Bunlardan birincisi iktidar partisinin kendi talepleri, kendi konumunu güçlendirecek ve koruyacak maddeler, ikincisi Avrupa Birliğinin, batının dayatacağı ve dayattığı maddeler, üçüncüsü de PKK ile yürütülmekte olan müzakere süreci sonucu pazarlık edilen maddelerdir.”diye konuştu.

“Hükümet Ali Cengiz oyunu oynuyor”

“Hükümetin açıkladığı pakette Ali Cengiz oyunu oynanmaktadır.” Diyen Akın açıklamasında şunları söyledi: “Hükümet dürüst davranmamıştır. Milletin gözünü boyayarak milleti aldatmıştır. Hükümetin milleti aldatmamasını öneriyoruz. Dürüst ve açık bir şekilde bu düzenlemelerin altında hangi niyetler varsa, ne hesap amaçlanıyorsa bu düzenlemeler kimin talebi üzerine gerçekleştirilmişse bunların net bir şekilde millet ile paylaşılmasını istiyoruz. Millet artık bu Ali Cengiz oyunlarından sıkıldı. Bu paket 1 aydan bu yana Türkiye’nin gündemini meşgul ediyor. Belki de yılsonuna kadar Türkiye’nin gündemini meşgul etmeye devam edecek. Türkiye bunları hak etmiyor. Türkiye’nin çok önemli problemleri var. Türkiye’nin dış politikada inanılmaz problemleri var. İçeride PKK, terör bu süreç de bittimi sanılıyor? Hükümet şöyle düşünüyorsa yanılıyor. ‘Ben bunları veririm, bunlarla pazarlık ederim, bunların taleplerini yerine getirirsem Türkiye rahatlar, Türkiye terör belasından kurtulur’ diyorsa yanılır. Çünkü ne verirseniz verin bu taleplerin arkası kesilmeyecek. Bunların eline tutuşturulmuş yol haritası ile bunlar tatmin olmaz.”

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.