Akın’dan kutlama

Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, bir mesaj yayınlayarak 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Türklerin dünyanın en köklü muzaffer topluluklarından biri olduğunu belirten Akın, “Türk milletinin 1....

Akın’dan kutlama

Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, bir mesaj yayınlayarak 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Türklerin dünyanın en köklü muzaffer topluluklarından biri olduğunu belirten Akın, “Türk milletinin 1. Dünya savaşının sona ermesiyle birlikte varlığını sürdürme mücadelesi içerisinde adım adım kazanılan büyük başarı ve zaferlerin en son ve birleştirici halkası olan 30 Ağustos Zaferi'nin bizler için pek çok önemli yönü bulunmaktadır. Bu büyük zaferin en önemli yanı hiç şüphesiz ki, bu milletin azim ve iradesinin şartlar ne olursa olsun, varlığı ve birliği söz konusu olduğunda adeta çelikleştiğini göstermesidir. Diğer yandan, ağustos ayı, tarihimiz boyunca, milletimiz açısından hep önemli ve zaferlerle dolu olmuştur. Bu nedenle "zafer ayı" olarak anılmıştır.” Dedi.

Akın mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“ 26 ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'yle birlikte Anadolu'nun kapısı Türk'lere ardına kadar açılmış, 26 ağustos'ta başlayıp 30 ağustos 1922 günü zaferle sonuçlanan büyük taarruz ile Türk milleti Anadolu'nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Bu zaferle kurulan ve Türk milletinin en büyük eserlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması yönündeki inanç, istek ve idealimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türkiye cumhuriyeti devleti, bir taraftan üniter yapısını korurken, diğer tarafta demokratikleşme sürecini tamamlayarak, bölgesel bir güç merkezi olmayı başaracaktır. Gerektiğinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün teminatı olan ordumuz, bölgesel çıkarlarımız için de her türlü görevi yapmaya hazırdır. Bu konuda hiçbir şüphemiz yoktur. Böylesine anlamlı bir gün dolayısıyla; şanlı ordumuzun her kademesinde bir üst rütbeye terfi eden subay ve astsubaylarımıza yeni görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Emekliye ayrılan subay ve astsubaylarımıza ise sağlıklı, mutlu, uzun ömürler diliyorum. Kutlu zaferin bu mutlu yıldönümünde, bir kez daha yüce milletimizi ve onun bağrından çıkmış kahraman ordumuzu kutluyor; başta büyük zaferin büyük kumandanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Bu uğurda canını ortaya koyan gazilerimizi de en derin duygularımla selamlıyorum.”

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.