Akın’dan hükümete eleştiri

Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, hükümetin Irak ve Suriye politikasını eleştirirken, hükümetin Irak’ın kuzeyindeki yapılanmanın kollayıcısı haline geldiğini ileri sürdü.Büyük Birlik Partisi (BBP)...

Akın’dan hükümete eleştiri

Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, hükümetin Irak ve Suriye politikasını eleştirirken, hükümetin Irak’ın kuzeyindeki yapılanmanın kollayıcısı haline geldiğini ileri sürdü.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, hükümetin Irak ve Suriye politikasını eleştirdi.  Akın; “AKP Hükümetinin Irak ve Suriye politikalarını asla onaylamıyor ve tasvip etmiyoruz.3-5 sene önce hükümet Irak'ın kuzeyinde bağımsız bir yapıya asla müsaade etmeyeceklerini söylediler bugün gelinen noktada ise hükümetin Irak'ın kuzeyindeki yapının kollayıcısı haline geldiler.” Dedi.

Barzani’nin başbakan düzeyinde karşılanmaması gerektiğini vurgulayan Akın; “ PKK’lı teröristleri Türkiye’ye teslim etmesi istendiğinde Barzani; “Türkiye’ye bir Kürt kedisi bile vermem” demişti.Ne çabuk unutuldu bu söylemler.Ne oldu Barzani af mı diledi aman mı diledi.Biz Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının Barzani ile görüşmesini muhatap almasını doğru bulmuyoruz.PKK kamplarını boşaltmadan,kandili ve mahmuru boşaltmadan Ülkemizi ve Milletimizi alenen tehdit eden hiçbir PKK unsuruna kucak açmadan,onları bölgesinden uzaklaştırmadan,Kuzey ıraktaki Türkmen varlığını tanımadan Türkmenler üzerinde ki baskıdan vazgeçilmeden görüşülmesi doğru değildir.Bunlar yapılsa dahi Barzani ile bir Başbakan düzeyinde değil ancak ve ancak bir müsteşar düzeyinde sınırlı kalınmak kaydıyla görüşülebileceği kanaatini taşımaktayız.Bugün ülkemizde mevcut iktidar bizlerin her zaman söylediği bu ülkede Kürt sorunu yoktur,PKK terör örgütü sorunu vardır yaklaşımından uzak Kürt sorunu vardır ve bunu çözmek istiyoruz adı altında bu ülkeyi bölmek ve parçalamak için mücadele eden birtakım mihraklarla işbirliği içerisinde ve onların yönlendirmeleriyle hareket etmektedir.Her verilen tavizin arkasından bitmek tükenmek bilmeyen istek ve talepler birbirini izlemektedir.Başbakan düzeyinde muhatap alınmak ve Barzani ile yapılacak bu görüşme neticesinde PKK terör örgütü ve tüm uzantıları bundan bir ümit ve cesaret almak kaydıyla  ülkemizi ve milletimizi felaketlere sürükleyecek, milletin birlik ve beraberliğini zedeleyecek daha nice taleplerde bulunacaklar merak ediyoruz.”diye konuştu.

“Kucaklaşmaya devam edeceğiz”

Ülkenin birlik ve beraberliğinin bozulmasına izin vermeyeceklerinin altını çizen Akın şunları söyledi: “ AKP iktidara gelir gelmez Türk mafyasını içeri tıktı. Onlar hala içerideler. Nerede ise bütün ülkeye Kürt mafyası hakim kılındı. Mafya demek; gayrimeşru silah demektir, uyuşturucu demektir, kumar demektir, fuhuş demektir. Bunları elinde tutanlar o şehirlerin karanlık dünyasını yönetir. Yani AKP siyaseti karanlık yönetimi Kürt mafyasına teslim ederek aslında Kürt kartı üzerinden ülkeyi şekillendireceğini belli etmişti. Barzani ile gurur duyanlar, Barzani’nin işlediği insanlık suçları ile de gurur duyuyorlar demektir. Mehmetçiğin katlinden memnun, Barzani’nin kanlı elleriyle eleleler demektir.Güneydoğu’nun bir kısmı büyük Kürdistan toprağı olursa herhalde Barzani ile daha çok gurur duyarlar.

Bu alkış Türk Milleti’ne yapılan alçak ihanetin ne kadar cesaret kazandığını gösteriyor.Biz her şart ve koşulda tüm Kürt kardeşlerimizle kucaklaşmaya devam edeceğiz.geçmişte olduğu gibi onlarla birlikte bu ülke,bu vatan,bu bayrak,bu toprak adına birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz, milletimizin birlik ve beraberliğinin bozulmasına temel taşlarının bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz.PKK terör örgütü,siyasi uzantıları,destekçileri,şer odakları ile de taviz vermeden mücadele edeceğiz. “

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.